Dr. Fejérpataky László Általános Iskola 
2454 Iváncsa, Fő u. 61.
OM: 030092
+36 25 255 352
fejerpataky.isk@gmail.com
honlap: http://iskola.ivancsa.hu
  "Az érték bennünk van"   
Czeizel Endre
 

Kezdőlap
Filmek
Eredmények
Hála-fal
Dokumentumok

 
 
 
NTP-SR-15-0098
 

Impresszum

 
Ideális megjelenítés: Chrome böngészővel

Találatszámláló
 

 


 

 


A 2014/2015-ös tanév krónikája

 

Tom Sawyer-akcióban 2015. augusztus 17-18-19-én (8-16 óra között) az iskola számára beszerzett falfesték felhordásában segítettek:

Szokoli Attila, Tolmácsi Tibor, Tolmácsiné Németh Ildikó, Tanácsné Ifjú Marietta, Katona Andrea, Kárpáti Erzsébet, Mildner Ede, Vitányi Imre, Szabóné Lantos Andrea, Percsy Éva, Laza Károly, Nagy Gábor, Markotán László, Bakiné Rózsavölgyi Regina, Sinka László. Köszönjük! 

2015. augusztus 10-15. között Kecskeméten táboroztak diákjaink. A képes élménybeszámolóból is kiderül, hogy a nyári nagy melegben jó programok és jó társaság találtak egymásra. A sport, kultúra és csillagtúra élményeivel gazdagodva tértek haza. Köszönet a kísérő tanároknak: Farkas László tanár úrnak és Szokoli Attiláné Réti Mária tanárnőnek!
2015. augusztus 7-11. ÖKO-táboron vett részt 41 tanulónk négy pedagógus vezetésével Alsómocsoládon a TÁMOP 3.1.4-C-14-2015-0707. pályázat keretében. A rekkenő hőség sem vette el az összetartó, vidám csapat kedvét a színes programokon való részvételtől, melyek segítségével megismerkedhettek az erdő-mező, vizek élővilágával, tanösvények, rejtélyek csillagtúra színesítették a programot. Köszönjük Niku Vasziliszné, Lazáné Asztalos Borbála, Laza Károly, Szova Jenő munkáját!
2015. július 20-24. DRAZSÉ - helyi tábort tartottunk a TÁMOP 3.1.4-C-14-2015-0707. pályázat keretében.  A nyári tikkasztó melegben sok jó programmal, és kiváló társaságban tölthette el a 40 résztvevő ezt a hetet. A sok mozgás mellett ismerkedhettek a korongozás, szalmafonás, bőrözés, papírtechnikák fogásaival, a fimon ételek mellett jutott idő egy kis fürdőzésre is. Köszönjük a tábori programokat Kaliczné Barta Györgyinek, Szücs Mariannak, Garaguly Krisztinának, Szabóné Lantos Andreának, Rosta Margitnak. A kiégetett kerámiák itt láthatók.
2015. június 20-án (szombaton) 10 órai kezdettel tartottuk ünnepélyes tanévzárónkat és a nyolcadikosok ballagását. A sok szép ünneplőbe öltözött gyerek és szüleik a Fő téren tartott ünnepség után láthatták meg a tanév eredményeit rejtő bizonyítványt. Nyolcadikosaink utoljára vonultak együtt osztálytársaikkal, osztályfőnökükkel, majd felengedték a magasba a léggömböket, megköszönték szüleiknek a támogató szeretetet, mely általános iskolai tanulmányaik alatt segítette őket.
2015. június 11-én 6. és 8. évfolyamon (ebben a tanévben elsőként) az országos idegen nyelvi mérés feladatait oldották meg diákjaink kétszer 30 percben.
2015. június 5. és 11. Elsősegélynyújtás tanfolyamon tanulták az ötödikesek és hetedikesek az egészségügyi alapismereteket. Megismerkedtek az egészségre veszélyes anyagok tulajdonságaival, tárolásuk, kezelésük követelményeivel, a balesetek során követendő, helyes magatartással, az elsősegélynyújtás elemi szabályaival. Gyakorlati feladatokat oldottak meg, melyek között szerepelt a rögzítő kötés, alapvető seb-ellátás, a sérültekkel történő helyes bánásmód is.
2015. június 3.  Örömmel értesültünk arról, hogy 7 tanulónk sikeres nyelvvizsgát tett, az Időutazó országos történelmi versenyen Rédli Eszter második helyezést ért el. Gratulálunk nekik! (Részletek az eredmények menüpontban)
Június 2-12 között zajlanak az osztálykirándulások, év végi mérések. A Szülői Munkaközösség meghívására minden gyermek és pedagógus 2 gombóc fagyit kapott a fagyizóban. A tartós tankönyveket utolsó héten beszedjük. Osztálykirándulások: 1.ab - Veszprémi állatkert, 2.a - Budapesti állatkert, 2.b - Budakeszi Vadaspark, 3.a - Szentendre, Skanzen, 3.b - Solt-Révpuszta, 4.a - Pákozd-sukorói Arborétum, 5.a - Budapesti állatkert, 6.a - Orfü, 6.b - Balatonszárszó, 7.a - Etyek-Budaőrs-Érd, 7.b - Dobozi horgásztó, 8.a - Dunapart, 8.b - Balatonszárszó.
2015. május 31-én az Iváncsai Hősök napján a Hősök kertjében a két világháborúban küzdő és hősi halált halt katonákra emlékeztünk. Köszönjük Szova Jenő és Mildner Ede tanár uraknak a színvonalas műsorban való közreműködésüket!
2015. május 29-én az adonyi Szent István Általános Iskola Művészeti iskolás növendékei vizsgaelőadásán csodálkozhattunk rá, mennyi tehetséges tanítványunk van a zongoristák és kortárs táncosok között. Kilencen zongora bemutatót tartottak Bernád Gyöngyi tanítványai, 28-an pedig Füsi Gyöngyi táncprodukcióiban szerepeltek nagy sikerrel.
2015. május 29-én a TÁMOP 1.3.4-C-14-2015-0707. pályázatnak köszönhetően a sportnap gyermeknappal egybekötve zajlott. Minden résztvevő tízórait, ebédet és uzsonnát kapott, új sporteszközök is érkeztek. Az uszodában és "szárazföldön" elhelyezett állomásokon kiválóan  teljesítettek a csapatok. (Részletek az eredmények menüpontban)
2015. május 16-án röplabdásaink ismét taroltak. A VOLLÉ! 2020-Röpisuli dunaújvárosi fordulóján két csapattal is megjelent Klapper Csaba tanár úr. A Mini fiú/vegyes csapat első helyezett, a Mini lány csapat harmadik lett. A sok eredményes mérkőzés jutalma a Magyar Röplabda Szövetség 5 gyönyörű labdája lett. Gratulálunk a résztvevő gyerekeknek és a felkészítő tanárnak! (Részletek az eredmények menüpontban)
2015. május 15-én lezajlott a tavaszi hulladékgyűjtés, mely kisebb zökkenőkkel indult, hiszen az időjárás változékonysága befolyásolta a kiegyensúlyozott tervezést. A délután folyamán az osztályok tanulói hordták a papírt és a fémet, melynek bevétele a tanév végi kirándulások megvalósítását fogja segíteni. Köszönjük a szülők önkéntes segítségét a lebonyolításban!
2015. május 9-én és április 18-án zajlott a tanév utolsó két aerobik versenye. Ápr.  18-án az Örökmozgó Sportegyesület Adonyban rendezte meg  versenyét. 8 település közel 250 gyermeke mérte össze tudását. A gyerekek " hazai pályán " megállták helyüket, szép eredményeket értek el. 9-én Apajra utaztunk,ahonnan szintén számos éremmel és kupával tértünk haza. Gratulálunk a sikerekhez! (részletek az eredmények menüpontban)
2015. május 8-án iskolánk csapata is bejutott a Lapot a diákoknak! elnevezésű médiavetélkedő Fejér megyei döntőjébe. Az utolsó pillanatban kicsit átszervezett csapat derekasan helyt állt, és harmadik helyezést ért el. Gratulálunk a csapat  tagjainak Bula Alaxandrának, Khalil Mohamednek, Kiss Katalinnak, Kiss Kincsőnek, Gönczöl Dominiknek, és felkészítő tanáraiknak Rónyainé Mayer Piroskának és Farkas Kálmánnak!
2015. május 4-én megtudtuk, hogy a TÁMOP-3.1.4.C-14 pályázaton nyertünk. Eszerint májustól októberig minden hónapban lesz egy program, mely a pályázat segítségével valósul meg. Májusban sportnap, júniusban elsősegélynyújtás, júliusban helyi 5 napos tábor, augusztusban öko-tábor, szeptemberben egészségnap, októberben nyelvi vetélkedő, továbbképzés.
2015. április 27-én a 3. a osztály kirándult a kulcsi szélerőműhöz, majd a rácalmási tanösvényen ismerkedtek a természet csodáival. Képeket várunk még.
2015. április 23-án iskolánk alsó tagozatos tanulói számára két kategóriában mesemondó versenyt hirdettünk meg.
Az 1-2. osztályos korcsoportból 6 tanuló indult, míg a 3-4. osztályos kategóriában 5 gyermek vállalkozott egy szép mese megtanulására, előadására. Az öt tagú zsűri az első kategóriában osztott elismerő okleveleket. Minden felkészült indulót megillet a dicséret, gratulálunk a vetélkedő helyezettjeinek!
(Részletek az eredmények menüpontban)
2015. április 23-án a negyedikesek vendégül látták a kis óvodásokat, akik jövőre már iskolánk diákjai lesznek. A közös játék, foglalkozás alkalmas volt az ismerkedésre a gyerekekkel és a tanító nénivel.
2015. április 22-én Györgyi néni a nagyokkal Budapestre utazott a Föld napja alkalmából megrendezett Tudományfesztiválra. Az élménybeszámolók, képek még váratnak magukra.
2015. április 16-án és 17-én 26 leendő elsőst írattak be hozzánk a következő tanévre. Angol nyelvi bevezető csoportot 14-en, sport csoportot 12-en választottak. Az elkövetkező hetekben látogatást tesznek az iskolában, ahol a negyedikesek fogadják őket.
2015. április 15-én „Egy jó kis nap” – kirándulás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában és a Katasztrófavédelmi Múzeumban
„Egy nagyon aranyos és barátságos néni fogadott, körbevezetett minket, kérdezgetett, mesélt.” (B.A.)„A Szellemi Tulajdon Hivatalában megismerkedtünk azzal, mi minden számít bűncselekménynek, amiről nem is gondolnánk.” (B.R.)
tovább
Április második hét vége újabb sporteredményeket hozott. A Pusztaszabolcs ping-pong városi kupán első lett Molnár Dominik, negyedik Bagdi Bence, kilencedik Tóth Bence. A Vollé 2020. Röpisuli tolnai tornáján 6. helyezést ért el a mini csapat. Gratulálunk!
2015. április 10-én a könyvtárban népes résztvevővel és érdeklődővel irodalmi élményben lehetett részünk. A versek egymást követték: a felolvasástól a lenyűgözően beérett versmondásig széles volt a paletta. A hangulatot Szova Jenő és Mildner Ede tanár urak  megzenésített versekből tartott előadása fokozta. Köszönjük Piroska néninek ezt az emlékezetes délutánt!
2015. április 9-én zajlott az 1. b osztályban az Élet úton pályázat első fordulója megvalósítása, mely közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok megoldását követően gyakorlati résszel zárult, kerékpártúrán vettek részt a gyerekek. A pályázaton nyert támogatás 193 680 Ft, melyből feliratos pólókat, láthatósági mellényeket és irodaszereket vásárolunk.
2015. április 9-én birtokba vehették a gyerekek a szülői szervezet közreműködésével fejújított testnevelés öltözőket. A falak festésén kívül esztétikus bútorlap borítást kapott mindkét helyiség. Az öltözéshez elegendő fogas és ülőhely áll rendelkezésre. A gyerekek örömmel fogadták a változást, reményeink szerint vigyáznak majd rá. Köszönjük szépen SZMK! 
 
2015. március 31-én Nyuszi kupa úszóverseny
Már ötödik alkalommal rendeztük meg Iváncsán a Nyuszi kupa úszóversenyt a környékbeli gyermekek részvételével.
A versenyen 106 gyermek vett részt, óvodától általános iskola 8. osztályáig.
(tovább)
 
2015. március 31-én mini koncertre vártuk az óvodásokat, akik megismerkedhettek iskolás társaik zenei tudásával, vendégművészek szívesítették a zongoristák előadását kürt és hegedű darabokkal. Aki nem jött el, sajnálhatja, hogy elszalasztotta ezt a remek alkalmat!
 
2015. március 28-án a mini fiú röplabdacsapat III. helyezést ért el a Vollé 2020 Röpisuli program versenyén. Gratulálunk!
2015. március 24-én sikeres nap virradt ránk. A hatodikosok a járási helyesírás versenyen Mezőfalván dobogós helyezéseket értek el. Németh Arnold első, Molnár Dominik harmadik lett egyéniben, Szalai Levente Zsolttal alkotott csapatuk első helyen végzett.
Az Óperenciás Mesemondó Verseny megyei döntőjén Rédli Eszter második, Csuka Zoltán harmadik lett.
2015. március 23-30. között osztályaink meglátogatták a Helytörténeti Gyűjtemény "Csillagos ég, merre van a magyar hazám" című kiállítását, mely az első világháborúban részt vett iváncsaiak tiszteletére került megrendezésre.  A kiállított korabeli tárgyakról, levelekről, a névsorokon, fényképeken szereplő személyekről Bircsák Lajosné Éva néni, a gyűjtemény vezetője érdekes történeteket mesélt. A gyerekek számára még közelibbé válhattak azok, hiszen a felmenőket, rokoni kapcsolatokat is  sikerült
2015. március 23-án részt vettek tanítványaink az idei Internet Fiestán, ahol Szilágyi Bernadette Biztonságosabb Internet Szakértő segítségével a családi on-line kommunikáció hasznáról és veszélyeiről tájékozódhattak kicsik és nagyok egyaránt a könyvtárban. A nap zárásaként a településtörténettel, családkutatással kapcsolatos internetes források használatának lehetőségeit ismerhették meg az érdeklődő felnőttek.
2015. március 21-22-én röplabda csapataink eredményesen küzdöttek. A nagyok Debrecenben az Országos Röplabda Diákverseny döntőjében IV. helyezést értek el. Másnap a kicsik Száron a VOLLÉ 2020 kupán másodikak lettek. Gratulálunk Klapper Csaba tanár úrnak és tanítványainak!
2015. március 20-án hetedikes tanítványaink, Rédli Eszter és Csuka Zoltán az Óperenciás Fejér megyei Mesemondó versenyen döntőbe jutottak. A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett és lebonyolított rangos versenyen két Fejérpatakys diák képviseli iskolánkat és a települést, büszkék vagyunk rájuk!
2015. március 15-én került sor a hagyományos fáklyás felvonulásra. A két templomtól érkező tömeg a kopjafánál találkozott, ahol a fáklyákat leszúrták a földbe. Rédli Eszter - mint Déryné -  hintón érkezett Pestről, s az ottani forradalmi eseményekről adott hírt. Szenvedélyes hangon elmondta a Nemzeti dalt, melynek sorait a tömeg vele együtt ismételte. Ezt követően koszorúzás, polgármesteri beszéd következett, majd a Faluházban berendezett Pilvax kávéház hangulatát idézték fel a hatodikosok Szova Jenő tanár úr irányításával. Jutott kávé és tea a nagyérdemű közönségnek,  akik az előző napon lezajlott országfutáson készült képeken Huszár Kata nénit és diákjainkból néhányat felismerhettek.
2015. március 13-án a felsősök projektnap keretében oldottak meg feladatokat különböző helyszíneken. A március 15-hez kapcsolódó személyek, események felelevenítését, a korabeli zene tánc közelebbről való megismerését tükrözték az ötletes menetleveleken látható magas pontszámok is. Az alsóban az ünnephez kapcsolódó tevékenységgel telt a délelőtt. Huszárokat öltöztettek, zászlókat színeztek és készítettek, melyek a kopjafánál kerültek elhelyezésre. Ezen a napon hirdettük ki s Fejérpataky-hét versenyeinek eredményét is.

Hagyományainkhoz hűen az idei tanévben is megrendeztük tanulmányi versenyeinket az alsó tagozatosok között.  Matematika, környezetismeret, helyesírás, olvasás és versmondás volt a megmérettetés tárgya. Minden évfolyamon több fordulóban zajlottak a versenyek. A matematika feladatok között megtalálhatóak voltak  logikai gondolkodást, és számolási rutint igénylő feladványok is. A végeredmények az eredmények menüpontban olvashatók. Iskolánk legifjabb tanulói, az elsősök  egyfordulós versenyeken mérték össze tudásukat.

 
2015. március 5. Petőfi szavalóverseny a felső tagozaton.
Eredetileg a költő születésnapjára tervezett szavalóversenyt márciusban rendeztük, hiszen a szabadságharc költőjének is nevezik Petőfi Sándort. 25-en neveztek a versenyre, legtöbben a hetedik és nyolcadik osztályokból. Örvendetes, hogy nemcsak a tananyagban szereplő versek hangzottak el, hanem megismerhettünk Arany János A tudós macskája, vagy Heltai Jenő Ballada a három patkányról című költeményével is.
2015. március 2-13. között a Fejérpataky-héten megrendezett iskolai versenyeken, rendezvényeken szép számú résztvevővel tisztelgünk névadónk emlékének. Március 6-án, halálának 92. évfordulóján az emlékfalnál felelevenítettük pályájának főbb állomásait, méltattuk munkásságát. Nomen est omen! (a név kötelez) Őrizzük Dr. Fejérpataky László emlékét, váljunk olyan emberekké, akik a tudást, mint értéket nagyra becsülik, a sikert pedig büszkén, de szerényen élik meg!
2015. február 26. Petőfi szavaló verseny
Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került az alsó tagozatosok szavaló versenye. 35 kisdiák nevezett erre a nemes vetélkedésre, ami bizonyítja, hogy kedvelt tevékenységük az irodalmi alkotások művészi, élőszóbeli megjelenítése. Említést érdemel a szép számú szülői részvétel. Nem hiába voltak kíváncsiak gyermekeik és tanulóink versmondására, mert a szavalók nemcsak a versek szövegét közvetítették. Egyéniségük, habitusuk, tehetségük is meghatározta, színesítette a nyújtott teljesítményt.
Gratulálunk! 
2015. február 22-én röplabdásaink ismét kiválóan szerepeltek, ezúttal Tatán. A nagyok elsők lettek, az utánpótlás kicsik harmadikként zártak, ami szép eredmény. Gratulálunk!
2015. február 20-án a felsősök farsangja került megrendezésre a Faluházban. A hetedik évfolyam diákjai és szüleik tervezték, szervezték és bonyolították a nagysikerű rendezvényt. Köszönjük minden kedves közreműködőnek az összehangolt munkát, a jó hangulatot!
2015. február 19-én a Szép magyar beszéd területi fordulójára bejutott Lepsényi Alexandra 8. a osztályos tanulónk 4. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép teljesítményhez!
2015. február 18-án a járási angol nyelvi versenyen iskolánk két tanulója dobogós helyezést ért el. Szombati Konrád 8. b osztályos tanuló első, Khalil Mohamed 8. a osztályos tanuló harmadik helyezett lett. Gratulálunk!
2015. február 14-én röplabdásaink ismét kiválóan
 szerepeltek, ezúttal Budapesten. A nagyok elsők lettek, a kicsik harmadikként zártak, ami szép eredmény. Gratulálunk!
2015. február 13-án alapos előkészületeket követően kezdődött az alsó tagozat farsangja a Faluházban. A leleményes anyukák szorgos kezeinek köszönhetően nagyon ötletes jelmezekben vonultak fel a gyerekek. Az egyéni jelmezes bemutatók mellett az osztályok csoportos produkciói tették változatossá a késő délutánt. Nem maradhatott el a megterített asztal sem, melyet a szülők töltöttek meg sok-sok finomsággal. A táncos mulatság estig tartott, jó hangulatban.
2015. február 12-én a Nap-színpad előadását nézték meg az alsósok a Faluházban. A játékos, interaktív előadás a tavaszról, farsangi bohóckodásról és a természet éledéséről szólt. A művészek segítségével az ismert dalok közös éneklése közös élményt nyújtott a kicsiknek ezen a délutánon.
2015. február 7-én rendezték az idei év első aerobic versenyét Pusztaszabolcson. Új gyakorlattal készültek kicsik és nagyok. Mindenki kitett magáért és sok szép érmet, kupát hoztak el a lányok. (részletek az eredmények menüpont alatt)
Gratulálunk! Szép volt!
2015. február 4-6. között ásványkiállítás volt az iskolában. Az előadásokból megtudtuk, hogy egyes ősi, illetve ókori kultúrákban mindennapi használati tárgyakat, edényeket készítettek a kövekből, mert úgy tudták, hogy a belőlük elfogyasztott víz vagy étel jótékony hatással bír az egészségre. Így például, az ametisztből a rómaiak és görögök kelyhet faragtak,  melyből bort folyasztván – hiedelmük szerint – nem ittasodik meg fogyasztója. Innen az ásvány neve: ametiszt = nem ivott, józan.
2015. január 22-én kiosztásra kerültek a félévi értesítők, értékeltük s félév során elvégzett munkát. (beszámoló a dokumentumoknál, mérések eredményei a mérések menüben láthatók)
2015. január 18-án A Vollé 2020" Röpisuli dunaújvárosi versenyén iskolánk röplabda csapata első helyezést ért el, és továbbjutott a budapesti fordulóba. Gratulálunk nekik! (részletek az eredmények oldalon)
2015. január 12-én "A Szép Magyar Beszéd" verseny iskolai fordulóján az 5-6. évfolyamról 11-en, a 7-8. évfolyamról 6-an olvasták fel az általuk kiválasztott szépirodalmi mű egy részletét. A kisebbek közül Almási Nikolett (6.a), a nagyobbak közül Lepsényi Alexandra (8.a) fogja képviselni iskolánkat a körzeti versenyen. Gratulálunk nekik!
Advent utolsó vasárnapján az időjárás is kegyes volt hozzánk. Szélárnyékban kerültek asztalokra a különféle portékák, melyek a karácsonyi asztal, vagy a fa díszeiként ékeskednek majd valaki otthonában. Lehetett finomságokat is vásárolni, mindenki talált kedvére valót a gyakorló árusoktól. A negyedik gyertya miután meggyújtásra került a nagy adventi koszorún, a Faluházban iskolánk kórusa lépett fel. Hagyományos és modern dallamok köszöntötték a közelgő karácsonyt. A betlehemes műsor után a Fő téren sült kolbászt és hurkát kóstolhattak az ínyencek, majd leöblíthették forró teával, vagy forralt borral.
December utolsó tanítási napjai a karácsonyi előkészületekről szóltak. A könyvtárban karácsonyi dalokkal, kézműves programmal készülődtek. A szorgos szülők, pedagógusok és gyerekek a karácsonyi vásárra készítették ötletes ajándéktárgyaikat. Az ötödikesek hon-és népismeret órán karácsonyi terítéket készítettek. Az utolsó tanítási napon a nagyobbak Dunaújvárosban moziban voltak. a többiek közös programokat szerveztek. Sikeres volt a 6.b osztály előadása a tornateremben.
December 16-án az adonyi Szent István Alapfokú Művészeti Iskola iváncsai növendékeinek félévi zongoravizsgáján győződhettünk meg az eddig eltelt idő eredményességéről. Köszönet Bernád Gyöngyi tanárnő fáradozásáért!
December 15-én a FUTSAL körzeti diákolimpia körzeti fordulóját Baracson tartották, ahol csapatunk 2. helyezést ért el. Szép volt, fiúk!
December 12-én az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iváncsai tagozata kortárstánc tanszakának félévi vizsgaelőadását tekinthettük meg a Faluházban. A "Hangok" című előadás mindannyiunk számára hozzájárult az adventi készülődés hangulatához.
Edia partneriskola lettünk. A Szegedi Tudományegyetem pedagógiai méréseihez kapcsolódtunk az 1. a; 1. b; 5. a és 6. a osztályokkal. Reményeink szerint egyre bővül a csatlakoztatható osztályok száma, s a későbbiekben egyre több mérés segít hozzá bennünket, hogy nyomon tudjuk követni tanítványaink fejlődését. Részletek a mérések menüben.
December 11-én a FUTSAL KÖRZETI DIÁKOLIMPIA első fordulóján győztesen továbbjutott csapatunk. Részletek az eredmények menüben.
December 9-én zajlott az idei Kistérségi mikuláskupa úszóverseny, melyen szép számmal részt vettek tanítványaink is. Képek itt láthatók.
December 5-én ebben az évben is megérkezett a Mikulás. Délelőtt az
alsó tagozatosok számára készítettek műsort a tanító nénik, melyre a nagycsoportos óvodások is hivatalosak voltak. Délután minden alsós osztályt meglátogatott a Mikulás, a sok dal és vers után a csomagok is kiosztásra kerültek.
A
felsősök számára a diákönkormányzat szervezésében játékos, zenés buli volt a faluházban.

December 3-án A felső tagozatos iskolagyűlésen bejelentésre került az új Házirend életbelépése, a félévig elvégzendő feladatokról is szó esett. A Hónap diákja címek kiosztásra kerültek. Szép eredményeknek örülhettünk: kémia verseny, focigála, 12 órás úszás. Részletek az eredmények oldalon.
November 30-án A Gyermekeinkért Alapítvány az első adventi vasárnapon gyermekműsorral, kézműves programokkal várta a gyerekeket és szüleiket. A közös éneklést követően karácsonyfadíszek, apró ajándéktárgyak készültek.

November 29-én Ausztriában járt iskolánk több tanulója, akik közül többet elkísértek szülei, testvérei is. Schönbrunnban a szemerkélő eső sem rontotta a hangulatot, az  Albertina múzeumban néhány száz évvel visszarepítette a kedves idegenvezető a látogatókat. A bécsi városnézés az adventi vásár forgatagában fejeződött be.

November 29-én megrendezésre került a 12 órás úszóverseny, ahol 8 csapat mérte össze tudását és versenyzett 12 órán keresztül. A versenyen mindenki becsülettel helyt állt, ezért igen büszkék vagyunk azokra, akik iskolánkat képviselték : ) Résztvevők névsora az eredmények oldalon
November 21-én immár 2. alkalommal jutottunk el Pusztaszabolcsra, ahol igazán szórakoztató előadásban volt részünk. Első alkalommal a Tihanyi Vándorszínpad műsorát láthattuk Mátyás királyról, most pedig a Csipkerózsikát szegedi művészek mutatták be. A gyerekeket is színpadra csábító színészek nagyon kellemes és mulatságos délutánt szereztek nekünk. Jól éreztük magunkat!
Köszönjük a szülők segítségét is, akik autókkal oldották meg a gyerekek szállítását! 2.a és 2.b
November 14-én Nagyvenyimen tartották a járási mesemondó versenyt. Iskolánkat Rédli Eszter, Csuka Zoltán (7. a) Kellner Sára (3. a) és Szőke Réka (2. a) osztályos tanulók képviselték. Szova Jenő tanár úr szervezte az utazást, melyhez szülői segítség is érkezett. Az eredményekre nagyon büszkék vagyunk! (részletesen az eredmények menüpont alatt tájékozódhatnak)

November 14-én Diákönkormányzat délutáni programot hirdetett: a nagypályán több mérkőzés keretében zajlott a focigála. Részt vehetett mindenki, aki mozogni akart, de az egyesületi tagok is megcsillanthatták tehetségüket osztálytársaik előtt.

November 14-én az egészség-hónap programjainak egyike volt az alsó tagozatos osztályok egészség-délutánja. Kölcsönösen megvendégelték egymást vitamindús ételekkel. Az asztalon a körözött mellett kóstolni lehetett répasalátát, gyümölcs-salátát, dió-mazsola-sajt, sajt-szőlő-dió falatkákat és még sok más finomságot.

November 12-én korán reggel érkeztek a szorgos szülők. Míg társaik az alsósok nyílt napján voltak, ők tisztították a gyümölcsöket, zöldségeket. Poharakba rakták, öntetet kevertek és minden gyerek kapott belőle. El is fogyott a sok színes és ízletes vitamin.

November 12-én a kerámia szakkör munkájába pillantott be a fényképezőgép. Már a karácsonyra készülnek a szebbnél szebb alkotások, a kis mécses tartótól a díszdobozig. A nyers agyag lapul, hajlik, indába csavarodik az ügyes kezek segítségével. Miután megszárad, magas hőmérsékleten kiég, szépen csomagolva várja majd új gazdáját a karácsonyi vásáron.

November 10-11-12-én nyílt napokat tartott az alsó tagozat. Köszönjük az élénk szülői érdeklődést. Hosszú távon megtérülő áldozat, ha gyermekük érdekében egy nap szabadságot vesznek ki, vagy műszakot cserélnek.
November 6-án a Dunaújvárosi Vöröskereszt két munkatársa elsősegély bemutató órákat tartott az iskolában. A diákok megismerkedtek az alapvető segítségnyújtás szabályaival, a követendő magatartással. Megtapasztalták, hogy milyen erőfeszítést kell kifejteni az újraélesztésnél. Szülői Munkaközösség szervezésében jött létre ez a program.
November 5-én tartottuk az idei első iskolagyűlést a felső tagozatosok részvételével. Szó esett a betartandó szabályokról, a tanulás fontosságáról, egymás megbecsüléséről. Kihirdetésre került a "hónap diákja" verseny szeptember és október havi eredményeire.
Október 22-én a Faluházban emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról. Az októberi események visszaemlékezéseit kiegészítettük tanulóink által gyűjtött élményekkel, a település akkori napjaival. Ezt követően a legnagyobbak a Szabadság, szerelem című játékfilmet nézték meg, s a végén feladatokat oldottak meg a látottakkal kapcsolatban. Az 5-6. évfolyam több helyszínen oldott meg feladatokat. A legkisebbek osztálykeretben tartottak megemlékezést.

Október 20-21-én nyílt napra érkeztek a felső tagozatos gyerekek szülei. Anyukák és apukák kivettek erre a napra szabadságot, hogy részesei lehessenek gyermekük iskolai tevékenységének.

Október 18-án az Orvostörténeti Múzeumban voltak kirándulni nagyobb diákjaink. Györgyi néni szervezésében Budapestre utaztak, és a fővárosban való tájékozódás képességét is gyakorolták jövet-menet. A múzeumban az ókori Egyiptomtól a legújabb korig ismerkedhettek a gyógyítás folyamatos fejlődésével, és a  gyógyszerészetnek a különböző korokban, s különböző civilizációkban betöltött szerepével is.
Október 18-án a Szülői Munkaközösség szervezésében került megrendezésre a Csibeavató. Játékos feladatok megoldása, eskütételt követően az elsős kisdiákok  avatása történt, mely során a másodikosok kis jelvényt tűztek a kicsik ruhájára, és ezzel fejérpatakys diákká fogadták őket.

Október 14-én az alsó tagozatosok bolhapiacot rendeztek. Mindenki behozhatta megunt játékait, hogy mások hasonló tárgyaival kicserélve újakra cserélje azokat. Aki elmulasztotta ezt az alkalmat, csak nézelődött, és pótolhatja elmaradt  terveit legközelebb.

Október 9-én, csütörtökön kiránduláson vettünk részt a Szironta együttes szervezésében a kecskeméti Hangszermúzeumba. Autóbusszal utaztunk, a környékből több település iskoláinak gyerekeivel. Az egész napos program nagyon érdekes, élményekben gazdag volt.

Október 6-án csendes emlékezés keretében elevenítettük fel 1849. október eseményeit. Gyertyát, mécsest gyújtottak az osztályok, akik osztályfőnökük, tanítójuk irányításával felidézték gr. Batthyány Lajos és a 13 aradi tábornok életútját, halálát.

Október 2-án a százhalombattai régészeti parkba kirándult 30 tanuló. A Matrica Múzeum munkatársai érdekes programmal várták a látogatókat. A veremházak, vaskori eszközök történeteit egy igazi, kemencében sütött lepény megízlelésével fejeztük be.

Szeptember 29-én a Néprajzi Múzeum vendégei voltunk. Ezúttal 30 fő képviselte iskolánkat a kistérség több településének gyermekei között. Érdekes, élményteli napot hagytunk magunk mögött.

Szeptember 26-án szerveztük a hagyományos őszi hulladékgyűjtést. Már régóta félretették sokan a papírt, fémtárgyakat, hogy erre az alkalomra készen álljon. A szorgos gyerekek és felnőttek kiskocsival, kerékpárral, lovas fogattal hozták a mérlegelni való hulladékot.

Szeptember 17-én folytatódott az előző tanév Kul-turi programsorozata, Pécsre kirándult a "Szirontás" csoport. A jó hangulatú hosszú utazás kellemesen telt. A művészetek iránt fogékony 20 tanuló csodálhatta meg a Leonardo kiállítást.

Szeptember 5-én szülői fórum volt a Faluházban. Kb. 30 szülő jött beszélgetni az új tanévről, megfogalmazták kérdéseiket, kéréseiket. Az igazgatónő és néhány pedagógus vett részt a beszélgetésen, ahol egy-két félreértést is sikerült tisztázni.

Szeptember 1-én megkezdődött az iskola. Az eső elől a Faluházban találtunk menedéket. Várakozással teli kíváncsisággal fordultunk az új igazgatónő felé, aki több kéréssel kezdte a tanévet.