Dr. Fejérpataky László Általános Iskola 
2454 Iváncsa, Fő u. 61.
OM: 030092
+36 25 255 352
fejerpataky.isk@gmail.com
honlap: http://iskola.ivancsa.hu
  "Az érték bennünk van"   
Czeizel Endre
 

Kezdőlap
Filmek
Eredmények
Hála-fal
Dokumentumok

 
 
 
NTP-SR-15-0098
 

Impresszum

 
Ideális megjelenítés: Chrome böngészővel

Találatszámláló
 

 


 

 


Üdvözöljük iskolánk honlapján!
SZJA 1% 2014/15. tanév "Az érték bennünk van"   
Czeizel Endre
 
Eseménynaptár a 2015/2016-os tanévről  

 

 

Szeretettel köszöntjük az 1966-ban végzett tanulókat!

2016. június 18-án  bezártuk a 2015/2016-os tanévet. Ünnepélyünk ezúttal az iskola udvarán került megrendezésre, mely sokkal bensőségesebb környezetet teremtett, mint a korábbi. Gratulálunk a sok-sok kitűnő és jeles bizonyítvány tulajdonosának! A két nyolcadik osztály utoljára végigjárta a folyosókat, eljött a búcsúzás ideje. Jó utat, legyen még sok szép diák-évetek!
Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, eljöttek gyermekük, rokonuk ballagására, vagy a bizonyítványosztásra!
2016. június 15-én  - Fejérpataky-s szokás szerint - a nyolcadikosok szerenáddal kedveskedtek tanáraiknak, majd elfogyasztották a számukra elkészített süteményeket. A nap végére még az eső is elállt, hogy ez a kedves szokás ne maradjon el.
2016. június 14-én  a nyolcadikosok vidám bolondballagása, zenés produkciói színesítették a szüneteket. Az utolsó napok már az összetartásról, a közös élményekről szólnak, hiszen közeleg a búcsú.
2016. június 7-15 között  több osztály indult környékbeli kerékpártúrára. A 4. a Kulcsba, majd a Czigler tóhoz kerekezett. Bringára pattantak a 3. a és 4. b és 6. a osztályok is. A kirándulások hangulatát fokozta a számháború izgalma is.
2016. június 1-9 között  került sor az osztálykirándulásokra.
Az elsősök Budakeszin, a másodikosok Visegrádon, a 3. a és a 7. a Bikalon, a 3. b és a 8. b Budapesten, a 4. a Tordason, a 4. b Kislődön, az 5. a Tatán, a 6. a és 7. b Balatonszárszón volt, a 8. a pedig június végén megy Balatonszemesre.
2016. május 29-én röplabdásaink utolsó idei mérkőzéseiket Száron vívták a VOLLÉ 2020 Röpsuli rendezvényén ezúttal négy csapatunk is volt, akik szépen szerepeltek. Gratulálunk nekik!
2016. május 27-én a Szülői Szervezet szervezésében került megrendezésre a gyermeknap. Érdekes feladatokkal kellett megbirkózni a gyerekeknek a délelőtt folyamán, majd a szülők Hot-doggal és fagylalttal kedveskedtek. A délután még sorversenyekkel, focigálával telt. Sikerült a kiváló hangtechnikát is kipróbálni, mely ezután rendezvényeink színvonalát fogja emelni. Köszönjük, hogy szabadidejüket  erre a nemes célra fordították!
2016. május 26-án az óvodások voltak látogatóban nálunk. Megismerkedtek a leendő tanítókkal, kipróbálták az "iskolapad"-ot, játékos feladatokat oldottak meg. A nagy negyedikesek megmutatták az iskolát, meséltek a szokásokról, segítettek a kézműveskedésben. Mindenki vitt valami pici emléket az iskolából, ami új és titokzatos lesz, ezért is érdemes várni a szeptembert!
2016. május 18-án az angol nyelvi országos mérés zajlott 6. és 8. évfolyamon, május 20-án a hatodikosok kiegészítő mérést írtak, majd került sor a 6. és 8. évfolyamosok idei Országos Kompetencia Mérésére. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy kitöltötték és visszaküldték a méréshez kapcsolódó kérdőívet!

2016. május 21-én megrendezésre került az iváncsai Mozgásfesztivál, ezúttal iskolánk szervezésében. Az egész napos programot támogatta az NTP-SR-15-0098 azonosítószámú nyertes pályázat 1 000 000 Ft-tal, melyet a Nemzeti Tehetségprogram és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából fordíthattunk a rendezvény eszközeinek beszerzésére és a lebonyolításra. A program fő védnöke Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke volt, aki megnyitó beszédében kilátásba helyezte, hogy a röplabda és az úszás alapozhatja meg együttműködésünket. Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport elnöke a mozgás öröméről beszélt, és mindenkit arra bíztatott, hogy személyesen szerezzen tapasztalatot. Egész nap zajlottak a zömében szabadtéri játékok, meccsek, versenyek, bemutatók. Nem feledkeztünk el az egészség elméleti és gyakorlati bemutatásáról sem. Jól érezte itt mindenki magát akár szárazon, vagy vízben, szabadban vagy teremben keresett elfoglaltságot! Köszönjük az alapos szervezést és lebonyolítást kollégáinknak, az önkéntes gyermek és felnőtt segítőknek egyaránt! Köszönjük a Nyugdíjas Klub zsíros kenyereit és a finom palacsintát!

2016. május 20-án 3-as úszóverseny volt Dunaújvárosban. Az iváncsai gyerekek hárman voltak: a Czimbalmos testvérek - Csongor és Bence, valamint Murányi Kevin. Ügyesen helytálltak, most komolyabb eredmény nem született, de majd legközelebb. Köszönjük a részvételt a versenyzőknek, a felkészítést, kísérést pedig, Bíró Ivettnek és Peidlné Kard Anitának!
2016. május 20-án a dunaújvárosi Intercisa Múzeum iskolánkba hozta azokat a leleteket, melyeket településünk környékén találtak az ásatások során. Az impozáns tárlókban bronzkori, avar korabeli és Árpád-kori eszközök láthatók. A kiállítás egy hónapig vendégeskedik nálunk, szeretettel várjuk az érdeklődő látogatókat!
2016. május 20-án délután tartották az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iváncsai növendékeinek vizsgaelőadását. Sok tanítványunk vesz részt a csoport munkájában a kortárs tánc tanszakon. Örömmel és lelkesen mutatták be a kicsik a Törpemesét, melyben mindenki remekelt. A nagyobbak egy összetettebb darabot adtak elő A királynő címmel a Queen együttes zenéjére. Köszönjük az élményt Füsi Gyöngyi tanárnőnek és tanítványainak!
2016. május 17-én reggel indult a röplabdacsapat Csaba bácsival Kaposvárra az önkormányzat  kisbuszával, hogy megmérkőzzenek az ottani csapatokkal. A nagy küzdelem eredménye második hely lett, ami nem rossz egy országos elődöntőn. A döntőbe az első jutott, megérdemelten. Szép volt fiúk, jövőre újra el kell menni!
2016. május 12-én úszóink Dunaújvárosban voltak a Delfin-kupán. Valamennyien teljesítették a tőlük elvárható szintet. A hosszú verseny végére mindenki kellemesen elfáradt, a képek magukért beszélnek.
Köszönjük Peidlné Kard Anitának és Bíró Ivettnek a felkészítést!
2016. május 9-én tartották a torna bemutatót azok a gyerekek, akik ebben a tanévben ismerkedtek meg ezzel a sportággal. Eszközeink hiányos és elhasznált állapota ellenére szép, begyakorolt számokat is láthattunk. Végig segítette, bíztatta tanítványait Anita néni, a szülők és testvérek jelenlétükkel tették biztonságosabbá az izgalmakkal teli koncentrációt.
2016. május 6-án az alsó tagozatosok délutáni sorversenyt rendeztek. A vidám feladatok megoldását segítette a társak szurkolása, a jó hangulat. A győztesek is változtak, a végére mindenki alaposan elfáradt. Az osztályok összetartozását minden közös program erősíti, ez is ilyen volt.
2016. május 2-10. között az alsó tagozatos osztályok ünnepséget rendeztek az édesanyák, nagymamák felköszöntésére. Hetek óta készültek az ajándékok, kedves üdvözlőkártyák, próbálták a műsort, virágról gondoskodtak. A sok készülés igazi elismerése anya mosolya, mert egy ilyen alkalmat nem hagyhatnak ki az édesanyák. Különlegesen szép ez a nap, ha a nagymama gyönyörködése is bearanyozza. A kis képre kattintva az elsősöket láthatják, itt pedig a 4. a osztály műsorába pillanthatnak be.
2016. április 22-én a Faluházban Mindennapi függőségeink címmel Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos tartott előadást. Szülők, nagyszülők, diákok, pedagógusok és érdeklődők töltötték meg a termet. Megtudtuk, hogy függőségről jó és rossz értelemben is beszélhetünk, nagyon fontos a közeg, amiben élünk és nem érdemes gyarlóságainkra az öröklött génjeinket citálni. Sok érdekes történeten keresztül tette szemléletessé az előadó a hibás hozzáállást, a döntés felelősségét és fontosságát.
2016. április 22-én a Föld napján papírgyűjtést tartottunk. Szorgos gyerekek és szülők hozták az összekötözött csomagokat. Voltak kisebb csoportokban érkezők, akik kiskocsival, talicskával, kerékpárral szállították a mérlegig a papírkötegeket. A mérlegelés után a konténerben szorgos fiúk egyengették a rakományt. Estére a két konténer megtelt az óvoda és iskola gyűjtésével. Köszönjük minden résztvevő munkáját, a diákönkormányzat tagjainak a feladatok elosztását, azokban való részvételt, valamint a felnőtt segítőknek, Máthéné Kucsera Gabriellának, Becker Péternek és Gáborné Székely Krisztinának!
2016. április 21-én Iváncsán tartották a nagyfiúk foci diákolimpia területi elődöntőjét. A vendégcsapatok Besnyőről, Nagykarácsonyból és Pusztaszabolcsról érkeztek. A területi döntőbe Iváncsa és Pusztaszabolcs csapatai jutottak. Gratulálunk a csapatnak!
Ezen a napon zajlott a Ladik médiavetélkedő megyei döntője Székesfehérváron. Nyolcadikosaink II. helyezést értek el. Gratulálunk nekik, és köszönet a felkészítésért Rónyainé Mayer Piroskának és Farkas Kálmánnak!
2016. április 19-én a negyedikesek részt vettek két csapattal az adonyi Bálint Ágnes versenyen. Jó hangulatban, élményekkel gazdagodva tértek haza valamennyien.
Ugyanezen a napon tartották Rácalmáson a foci diákolimpia körzeti döntőjét a legfiatalabb fiúknak. Iskolánk csapata I. helyezést ért el, és a megyei döntőbe jutott. Gratulálunk nekik és Becker Péter tanár úrnak!
2016. április 18-án röplabdásaink megyei diákolimpián II. helyezést értek el, és továbbjutottak az országos döntőbe. Gratulálunk a csapatnak és Klapper Csaba tanár úrnak!
2016. április 14-15-én
beIratkoztak leendő elsőseink, akik szeptembertől az 1. a és 1. b kisdiákjai lesznek. Sok szeretettel várjuk őket!
2016. április 11-én idén is jó hangulatban ünnepeltük a Költészet Napját, József Attila születésének 111. évfordulóján. Lantos Andrea néni Arany János, Gazdag Erzsi és József Attila verseken keresztül versértelmezési és versmondási technikákkal ismertette meg a résztvevőket. Verseltünk, megzenésített verseket hallgattunk! Jól éreztük magunkat! 
2016. április 10-én Budapesten mérkőzött röplabda csapatunk, ahol ismét   első helyezést értek el. Gratulálunk a csapatnak, és Klapper Csaba tanár úrnak!
2016. április 5-én megrendezésre került az idei év első helyi úszóversenye, melyen iskolánkat közel 70 tanuló képviselte, igen eredményesen, ugyanis 47 érmet szereztünk, megelőzve a többi települést. Nagy létszámban vettek részt a környék intézményeiből is gyerekek, így igen izgalmas versenyzésnek lehettünk tanúi. A megmérettetés először a kismedencében kezdődött az óvodás és az első osztályos gyermekek részvételével. Itt minden induló érmet, oklevelet és csokoládét kapott. A mélyvízben korcsoportok szerint versenyeztek, a legfiatalabb versenyzők alig múltak 6 évesek. 25m-en, 50 m-en és 100m-en kellett gyors- hát-mell- és vegyes úszásban a legjobbnak bizonyulni. Az első három helyezett részesült díjazásban.  Minden versenyzőnek, edzőiknek és testnevelő tanáraiknak gratulálunk!

2016. április 5.
Mély fájdalommal vettük a szomorú hírt, hogy drága kollégánk, tanító nénink, Baloghné Csavajda Rita elhunyt. Feledhetetlen emlékét szívünkben őrizzük.
Április 12-én (kedden) a kulcsi ravatalozóból a református temetőbe kísértük utolsó útjára.
Köszönjük mindazoknak, akik gyertyát gyújtottak és velünk éreznek.
2016. március 23-án az alsó tagozatosok számára iskolagyűlésen kerültek kiosztásra a helyi versenyek oklevelei. Sokan vettek részt a többfordulós tantárgyi feladatok megoldásában. Részletek az eredmények menüpontban találhatók.
2016. március 22-én mozgalmas és eredményes napunk volt. A könyvtárban délután zajlott az Internet-fiesta. Sok érdekességgel új információkkal gazdagodtak a résztvevők. Előszálláson volt az alsó tagozatos járási matematika verseny, ahol a 3-4. osztályosok csapata III. helyezést ért el. A megyei Óperenciás Mesemondó verseny döntőjében Rédli Eszter 4. lett. Gratulálunk nekik!
2016. március 18-án a megyei Óperenciás Mesemondó verseny döntőjébe jutott Rédli Eszter (8. a), március 20-án Miskolcon az Országos Úszó diákolimpián pedig Hajdu Renátó képviselte gyorsúszásban Fejér megyét és öregbítette iskolánk hírnevét. Gratulálunk nekik!
2016. március 16-án tartottuk az alsó tagozatos Kazinczy szépkiejtési versenyt, melynek eredményei már olvashatók honlapunkon, valamint a tantárgyi versenyek eredményei is. Ezen a napon az Óperenciás mesemondó versenyen megyei középdöntőbe jutott Rédli Eszter 8. a osztályos tanulónk. Szurkolunk neki!
2016. március 15-ét együtt ünnepeltük a település lakosságával. Hagyomány szerint 18 órakor indult a fáklyás menet a református és katolikus templomoktól, majd a Faluházhoz az egyesült csoport énekszóval érkezett az esővel mit sem törődve. Miután elhelyeztük az az emlékezés koszorúit, valamennyien felmentünk az ünnepi műsorra, melynek irodalmi részét a Filmek menüpontban is elhelyeztük. Köszönjük az 5. és 6. osztálynak és Rajna-Grosch Juditnak a színvonalas műsort!
2016. március 11-12-én iskolánk 5 fős csapata Pozsonyba utazott úszóversenyre. A távoli versenyen valamennyien kiválóan teljesítettek, arany és bronz érmeket szereztek.  Köszönjük Peidlné Kard Anita és Bíró Ivett kollégáink munkáját, büszkék vagyunk az eredményekre!
A cikk forrása: Fejér megyei Hírlap papír és
online.
2016. március 11-én a Faluházban kezdődött az iskolai ünneplés. Valamennyien megtekintettük az 5-6. osztályosok ünnepi műsorának főpróbáját, majd az iskolában töltöttük a délelőtt hátralévő részét tagozatonként más-más programmal. Az alsósok kézműveskedtek, játékos feladatokat oldottak meg, a felsősök 12 csapattal 12 helyszínen bizonyították tudásukat.
 
2016. március 7-11 között   rendeztük a hagyományos Fejérpataky-hetet, mely idén névadónk halálának 93. évfordulójára esett. Az ünnepélyes megnyitót követően ezt a hetet a versenyek, rendezvények töltötték meg. Alsóban tantárgyi versenyek döntőit tartották, a felsősök szavalóversenyt és szépkiejtési versenyt rendeztek. Március 10-én a Faluházban Rózsafi János hadszíntérkutató előadásán vett részt a 7-8. évfolyam, a 17-es honvédek nyomában a Kárpátokba tettek virtuális kirándulást.
2016. március 7-én  tájékoztató napot tartott a 2011. évi CXC. tv és a 20/2012. EMMI rendelet alapján iskolánkban a református egyház képviseletében Jakab Erika, a római katolikus  egyház képviseletében Kallós Péter. A hit-és erkölcstan oktatásba belépő évfolyamok a 2016/17. tanévben: 1. és 5. évfolyam. egyházak - nyilatkozat
2016. március 5-én  a szombati munkanapot a pedagógusok továbbképzéssel töltötték. A 7. b osztály részvételével Farkas Kálmán tanár úr matematika óráját tekintették meg, majd az aktuális feladatokat beszélték meg. Délután a Faluházban Bernád Gyöngyi tanárnő és tanítványai tavaszi koncertjén vehettünk részt.
2016. február 28-án  Budapest volt a VOLLÉ 2020 Röpsuli versenysorozat állomása. Röplabdásaink szépen szerepeltek: fiúcsapatunk I. helyezett, lánycsapatunk III. helyezett, az alsó tagozatos kiscsapat I. helyezett lett. Büszkék vagyunk rájuk!
2016. február 21-én  Székesfehérváron mérkőztek az iskola röplabdásai, ezúttal két csapat. A nagyobbak megint elsők lettek: Khalil Huzifa, Dene Kristóf, Kacsándi Márk, Tokai Dániel, Tóth Gergely, Dénes Márkó. A kicsik harmadik helyet szereztek: Lestár Lizett, Handra Bálint, Tulkovics Kristóf, Horváth Bence.  Gratulálunk nekik, és Klapper Csaba tanár úrnak!
2016. február 18-án Mezőfalván rendezték meg  "Betűzgető" címmel az alsó tagozatosok magyar nyelvtan tantárgyhoz kapcsolódó területi versenyét. Iskolánkat két tanuló képviselte, Vörös Korinna II. helyezést ért el a  2. a osztályból. Büszkék vagyunk rá!
2016. február 15-én  a felső tagozatos tanulók számára kirándulást szerveztünk Budapestre. A Millenárison a Nemzetközi Űrkiállítást látogatták meg délután. A résztvevők megismerhették az űrhajózás történetét a kezdetektől napjainkig. Rácsodálkozhattak a NASA által rendelkezésre bocsátott tárgyakra, eszközökre. Közelről látni egy szkafandert, nem mindennap lehet, egy szimulátorba beülni pedig csak keveseknek adatik.
2016. február 13-án  Tatán mérkőztek az iskola röplabdásai. Ügyesek voltak, hoztak egy I. helyezést. A győztes csapat tagjai: Khalil Huzifa, Tokai Dániel, Tóth Gergely, Dénes Márkó, Dene Kristóf. Gratulálunk nekik, és Klapper Csaba tanár úrnak!
2016. február 13-án  rendezte a Fejérpataky Szülői Szervezet a RETRO-DISCO-t, melynek bevétele egy majdani kerékpártároló létrehozását segíti elő. Köszönjük a szervezést, a részvételt, és a távolmaradók támogatását!
2016. február 12-én  tartotta az alsó tagozat a Faluházban idei farsangi mulatságát. A nagycsaládosok fellépése után a legkisebbek öltöttek legtöbben jelmezt, melynek elkészítésében szüleik találékonysága is megmutatkozott. Volt dobókocka, busó, kis fazék, bögre, kalóz, és az elmaradhatatlan királylányok, tündérek is felvonultak. Ötletes csoportos bemutatót tartottak több osztályból. Volt, ahol nemcsak a gyerekek, de a tanító nénik is felléptek. A jelmezes bemutatók után estig szólt a muzsika, nem kímélték lábukat a táncosok. A filmek menüpontban tekinthetők meg a felvételek, melyek a vidám rendezvényen készültek.
2016. február 6-án  iskolánkat 13 tanuló képviselte a megyei úszó diákolimpián. Szép eredményeket értek el: Szabó Flóra (2. a) gyorsúszásban ezüst, Szalai Anna (7. b) gyorsúszásban bronz, Hajdu Renátó (8. b) mellúszásban bronz, gyorsúszásban aranyérmet szerzett. Renátó az országos döntőbe jutott, büszkék vagyunk rá! Köszönjük Kard Anita és Bíró Ivett kollégáinknak a felkészítést, a versenyre kísérést és a bíztatást!
2016. február 5-én a hetedik évfolyam rendezésében került megrendezésre a felsős farsang. Nagy sikert aratott a Hattyúk tava produkció, mely alapos felkészülés eredménye. Köszönjük a tánc betanítását Garaguly Krisztinának! A rendezvényen néhány ötletes jelmez is látható volt, de főleg jelenetek és táncbemutatók, érdekes játékok, majd a mulatság   volt jellemző. A tombola fődíja egy okostelefon volt, de minden nyertes sorsjegy gazdája elégedett lehet. Köszönjük a sok felajánlást, melyekkel  helyi vállalkozók, üzletek gyarapították tombolatárgyainkat!
2016. január 22-én a Magyar kultúra napjára az iskolarádió felhívása emlékeztetett bennünket. A könyvtárban érdekes feladatokat kaptak a gyerekek. Délután pedig a Faluházban Juhász Balázs Varázs-ütés című érdekes előadását nézték végig kicsik és nagyok. Az időutazás a hangok rejtelmes birodalmába vezetett, ősi ritmusokkal, mágikus ütőhangszerekkel ismertetve meg a nagyérdemű közönséget.
2016. január 7-én az alsó tagozatosok számára meghirdetésre kerültek az idei tanulmányi versenyek. A tavasz folyamán környezetismeretből és matematikából mérhetik össze tudásukat a szorgalmas vállalkozó kedvű gyerekek. Az eredmények a Fejérpataky-héten kerülnek kihirdetésre.
Az ötödikesek részt vállaltak a Nemzetközi könyvjelző cserében. Az általuk készített könyvjelzőkért Portugáliából érkeztek cseredarabok. Részletek a könyvtár honlapján.
2015. december 20-án az utolsó adventi vasárnapon már 14 órától gyülekeztek a karácsonyi vásár résztvevői. Sokféle portéka talált gazdára, süteményt, karácsonyfa díszeket, asztaldíszeket, ajándéktárgyakat kínáltak a kedves árusok. A hatalmas adventi koszorú utolsó gyertyáját iskolánk vezetői gyújtották meg karácsonyi dalok kíséretében. Az ünnepi műsor a Faluházban zajlott Betlehemessel és sok zenével. Köszönjük Garaguly Krisztinának és a negyedikeseknek, hogy műsorukkal emelték a rendezvény fényét!
Az ünnephez kapcsolódott a könyvtárban tartott kézműves foglalkozás, melyről a könyvtári honlapon lehet bővebb információt találni.
2015. december 18-án az utolsó tanítási napon osztálykarácsonyok keretében tartottak "előzetes" ünnepet. Volt olyan osztály, ahol kis műsorral, egymás megajándékozásával öltöztették ünneplőbe szívüket. A felnőttek is bensőséges összejövetelt rendeztek, melynek lelket melengető mozzanata volt a 8. a osztályosok műsora. Köszönjük!
2015. december 13-án Klapper tanár úr röplabdásai elkezdték az idei mérkőzéssorozatot. A VOLLÉ2020 RÖPSULI elnevezésű versenysorozat budapesti fordulóján MINI kategóriában a fiúk I. helyezést, a lányok III. helyezést értek el.
Gratulálunk, csak így tovább!
2015. december 12-én találkoztak iskolánkban az 50 éve végzett tanulók. Akik eljöttek, jól érezték magukat, felidézték a régi emlékeket, megemlékeztek azoktól, akik nem lehetnek már velük. Nézegették a régi fényképeket, a régi tablót az iskola I. emeleti folyosóján.
2015. december 12-én az adventi előkészületek jegyében telt a délelőtt. Minden osztály karácsonyi díszeket, az adventi vásárba való kisebb ajándéktárgyakat készített az osztályfőnökök, tanítók irányításával. A szülői közösségek finanszírozták az alapanyagokat, több osztályba jöttek segítő anyukák, apukák, nagytestvérek. Ötletes és mutatós darabok születtek.

2015. december 9-én elszállították az adományokat, melyeket Kárpátaljára,  GÁT község számára gyűjtöttünk. A játékok, ruhaneműk, könyvek, írószerek, csokoládé hozzájárulnak az ottani emberek szebb karácsonyához. Köszönjük az együtt érző gesztust a kollégáknak, szülőknek, diákoknak!

2015. december 8-án  megrendeztük az immár hagyományosnak mondható Mikulás kupa úszóversenyt, amely idén körzeti diákolimpia is volt. A kismedencében óvodás és 1-2. osztályos gyerekek küzdöttek a jó helyezésekért. A többieknek 25m-en, 50m –en, 100m – en és váltóban lehetett bizonyítaniuk rátermettségüket, gyors- hát- és mellúszásban. A versenyen iskolánkat 64 tanuló képviselte, akik összesen 49 érmet szereztek. Részletesebb eredményeket az eredmények menüben lehet megtalálni. Szeretnénk megköszönni Tatár Szilvia polgármesterasszonynak és Iváncsa Község Önkormányzatának a támogatást, Becker Péternek, Bíró Ivettnek, Huszár Katalinnak és Peidlné Kard Anitának a munkáját, az uszoda alkalmazottainak, Balogh Boglárkának, Berkesi Noéminek, Lajos Bettinának, Tárnok Viktóriának, és Berkesiné Noéminek pedig a rengeteg segítséget, amellyel hozzájárultak a verseny színvonalához. Sok-sok kép.
2015. december 4-én megérkezett hozzánk is a Mikulás! Reggel az alsó tagozatos osztályokat látogatta meg, akik versekkel, dalokkal köszöntötték a várva-várt látogatót. Minden kisgyermeknek hozott valamit: csokoládét, mandarint, csomagot. A csintalanok is megígérték, hogy ezután jók lesznek. A délelőtt egy vidám előadással zárult, ahol Szabina néni, Andi néni, Marcsi néni és Jenő bácsi szerzett kellemes perceket a kicsiknek. Este a nagyok fergeteges bulival ünnepelték meg a Mikulást.
2015. november 28-án a Faluházban vettek részt az alsó tagozatosok egy vidám, Mikulásváró előadáson. A vidám hangulat végigkísérte az együttlétet.
2015. november 28-án a hagyományos adventi bécsi kiránduláson vettek rész tanulóink, Farkas László tanár úr szervezésében. A schönbrunni kastélyt ezúttal belülről is megcsodálhatták, sétát tettek a császárvárosban, megcsodálták nevezetességeit. Az esti vásári hangulatot szakította meg az autóbuszra szállás. Élményekkel gazdagodva térhetett  haza minden résztvevő, köszönjük!
2015. november 25-én a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulóján a felső tagozatosok közül 15-en vettek részt. A feladatok kijavítása után kiszámított pontszámok szerint évfolyamonként 1 fő jutott tovább. Részletek az eredmények menüben.
2015. november 24-én és 25-én zajlott a Szülői Munkaközösség szervezésében rendezett gyümölcsnap. A felső tagozatosok a helyes táplálkozásról hallgathattak meg egy érdekes előadást, majd kóstolón vehettek részt. Az alsósok számára ezen a héten érdekes feladatok kerültek a faliújságra, a szerdai napon pedig a fogápolásról tudhattak meg új dolgokat. A szorgos szülők mindenkinek gyümölcs mixet készítettek változatos gyümölcsökből.
2015. november 20-án az alsó tagozatosok Pusztaszabolcson voltak színházban. A Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című mesejátékot tekintették meg. Jó hangulatban telt a délután, mindenki jól szórakozott.
2015. november 19-én és 20-án a pusztaszabolcsi Vezér Gimnázium és szakközépiskola, a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, valamint az érdi Vörösmarty Gimnázium által szervezett versenyeken szép eredményeket értek el tanulóink. Részletek az eredmények menüben.
2015. november 14-én az iváncsai uszodában megrendezésre került 12 órás úszóverseny, melyen iskolánk tanulói, szülők és segítők emelték részvételükkel a rendezvény színvonalát. Köszönjük a versenyző 18 diáknak, 8 diák-segítőnek a sok energiát, melyet e hétvégi napon a vízi sportra  áldoztak. Külön köszönet a szervező-lebonyolító csapatnak, Huszár Katalin, Bíró Ivett, Kard Anita kollégáinknak. A rendezvény képei
2015. november 13-án Mezőfalván rendezték meg a járási mesemondó versenyt, melyen iskolánkat 5 tanuló képviselte. A színvonalas produkciók sorában a mieink helytállása dicséretes! Pálfi Attila 1.a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el, a többiek 4. helyen végeztek. Gratulálunk nekik! Köszönet a versenyre való utazást segítő szülőknek, valamint Szova Jenő kollégánknak részvételéért a felkészítésben, kísérésben.
2015. november 5-én zajlott az iskolai mesemondó verseny. Sok nagyon ügyes kisgyerek vett részt mindegyik korosztályban. A járási versenyen iskolánkat fogják képviselni: Simon Vivien, Pálfi Attila, Kellner Sára és Tóth Ramóna. Sok sikert kívánunk nekik!
Az őszi szünet előtt megrendezték az alsó tagozat idei első bolhapiacát. A vásáron sokan hozták el régi játékaikat: plüssállatok, autók, kirakós játékok vettek búcsút régi gazdájuktól, hogy az új tulajdonos lelje örömét bennük egy ideig.
Október 22-én a felső tagozat kirándult a Hadtörténeti Múzeumba az 5-7. évfolyamok, a 8. évfolyam a Terror Házába. Az alsó tagozatosok számára kézműves foglalkozások szolgálták az ünnepre hangolódást.   Találkoztunk a községi ünnepi rendezvényen október 23-án, ahol a harmadikosok tánccal, Laza Károly tanár úr verssel, Mildner Ede tanár úr gitárral és dallal vett részt az ünnepi műsorban. Köszönjük Garaguly Krisztinának a tánc betanítását!                                                    
2015. október 19-én került sor a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0707. pályázat záró rendezvényére a pedagógusok számára tartott értekezleten. Az utolsó program IKT-börze volt, ahol néhány kolléga  bemutatta, hogy az interaktív táblát, illetve az informatikai eszközöket miként hasznosítja a tanítás során. A projekt zárásaként elhangzott, hogy a májustól októberig tartó időszak sok értékes programmal telt, tanítványaink túlnyomó része ezeken részt vett. Eszközeink is gyarapodtak a pályázatnak köszönhetően, sporteszközökkel, írószerekkel, tanári laptopokkal, digitális fényképezőgéppel, kamerával, kézműves eszközökkel tudtuk felszereltségünket javítani. Két táborozási lehetőség szolgálta a meleg nyárban a hasznos időtöltést, a társakkal való kellemes együttlétet.
2015. október 16-án a Szülői Szervezet rendezésében zajlott a hagyományos csibeavató. Az elsősök és a második évfolyam részvételével játékos feladatok, fogadalomtétel után váltak visszavonhatatlanul Fejérpataky-s diákká a legfiatalabb tanulóink. Köszönet illeti a szervezőknek és a résztvevőket!
2015. október 12-én a felső tagozaton 50 gyerek részvételével zajlott az angol nyelvi vetélkedő, mely a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0707. pályázat rendezvénye volt. Az 5-6 évfolyam fordulói után a 7-8. évfolyam jó hangulatú egyéni és csapatversenyén minden résztvevő jó hangulatban oldotta meg a játékos feladatokat. Legnagyobb derültséget a babonákkal kapcsolatos feladványok kiagyalása és megoldása jelentette. A kellemes agytornát egy hamisítatlan angol ebéd zárta, ahol a párolt marha, zöldséges köret, burgonyakrokett és gravy felett megvitatták az együtt töltött idő tapasztalatait a résztvevők.
2015. október 9-én a DVSI csapatának tagjaként Czimbalmos Csongor (4.b) és Czimbalmos Bence (2.b) Csehországba, Brno-ba utazott. A többnapos úszószámok csapatversenyét a DVSI csapata nyerte, Csongor egyéni csúcsot úszott. A versenyt élményszerző kirándulás is kiegészítette, mely a hosszú út  fáradalmait feledtette. Köszönjük a részvételt, Peidlné Kard Anita kolléganőnknek a felkészítést, kísérést és élménybeszámolót!

2015. október 6-án mezei futóversenyt tartottak az adonyi kastélyparkban. Az adonyi és a  környező települések tanulói korcsoportonként, fiú és lány csapatokban vettek részt a versenyen. Az Iváncsai I. korcsoport fiú csapata (Czimbalmos Bence, Csoknyai Milán,Lepsényi Benjamin, Lestár Bence, Muzs Szabolcs, Terejánszki Noel) 3.helyezést, az I. korcsoport lány csapata (Bodrogi Flóra, Dénes Kinga, Kiss Alexandra, Molnár Eliza, Szabó Flóra, Sztanoasz Izabel) szintén 3.helyezéstért el. A II. korcsoport fiú csapata (Dénes Dániel, Gönczöl Milán, Simon Áron, Sinka László, Tulkovics Kristóf) VI. helyezést a II. korcsoport lány csapata ( Bula Viktória, Fenekes Rebeka, Lestár Lizett, Muzs Anikó, Szőke Réka, Tóth Ramóna) IV. helyezést , a IV. korcsoport fiú csapata (Bagóczki Zsolt, Csuka Zoltán, Horváth Zsolt, Simon Márkó) VII. helyezést ért el. Lestár Lizett (2. hely)és  Lestár Bence (3. hely) egyénileg is remekül teljesítettek.

 Gratulálunk nekik!

2015.október 6-án megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Az idei évben a negyedik évfolyam diákjai készítettek műsort, amit minden osztály az iskola rádión keresztül hallgathatott meg.

2015.október 5.-én 14 órától tartották Rácalmáson a Diákolimpia Labdarugó mérkőzéseinek őszi fordulóját. Az I. korcsoport csapata, ( Csoknyai Milán, Kiss Patrik,Kovács Olivér, Lakatos Norbert, Lepsényi Benjámin, Lestár Bence, Muzs Szabolcs, Szabó Dorián, Szentes Róbert, Terejánszki Noel) remekül szerepeltek.       A 6 mérkőzésből 6-ot megnyertek és összesen egyetlen gólt kaptak.

2015. szeptember 25-én papírgyűjtést tartottunk. A diákok lelkesen gyűjtötték a papírhulladékot. Ki kiskocsival, ki talicskával, ki autóval,vagy lovas kocsival.

EREDMÉNYEK

 helyezés Alsó tagozat Felső tagozat
1. 2.a. 5.a.
2. 2.b. 8.a.
3. 4.a. 7.a.
4. 3.a. 6.a.
5. 4.b. 8.b.
6. 3.b. 7.b.
7. 1.a.

Köszönjük a szülők segítségét!

2015. szeptember 25-én egészségnapon vehettek részt az iskola diákjai. Minden évfolyam, más, életkoruknak megfelelő foglalkozáson ismerkedett a zöldségekkel és a gyümölcsökkel. Végezetül minden osztály egy kis kóstolót kapott egy lehetséges, egészségesebb ebédből.
2015. szeptember 1-én megkezdődött az idei tanév. 28 kicsi elsős érkezett szüleivel erre a fontos napra, melyet már annyira várt. A nagyobbak is megtisztelték ünneplő ruhával az ünnepet, majd egy rövid nappal indult a munka. A legkisebbek még igényelték anya bíztató tekintetét, de hamarosan megbarátkoznak majd az új környezettel. A mosolygós tanító nénik a nap végén az első szülői értekezleten osztották meg gondolataikat a szülőkkel.