Dr. Fejérpataky László Általános Iskola 
2454 Iváncsa, Fő u. 61.
OM: 030092
+36 25 255 352
fejerpataky.isk@gmail.com
honlap: http://iskola.ivancsa.hu
  "Az érték bennünk van"   
Czeizel Endre
 

Kezdőlap
Filmek
Eredmények
Hála-fal
Dokumentumok

 
 
 
NTP-SR-15-0098
 

Impresszum

 
Ideális megjelenítés: Chrome böngészővel

Találatszámláló
 

 


 

 

 

Üdvözöljük iskolánk honlapján!
SZJA 1% 2014/15. tanév 2015/16. tanév


 
Eseménynaptár a 2016/2017-es tanévről
 
Szeretettel köszöntjük 1967-ben végzett tanulóinkat!


2017. június 19-23. táborvezető: Huszár Katalin
2017. június 26-30. táborvezető: Molnárné Szentmihályi Brigitta
2017. augusztus 14-18. táborvezető: Kaliczné Barta Györgyi
2017.  június 24-én tartottuk tanévzáró ünnepélyünket és a nyolcadikos ballagást. A nagy meleg miatt az árnyas fák alatt gyülekeztek a diákok és a vendégek. A 2016/2017-es tanévet 35 tanulónk zárta kitűnő bizonyítvánnyal. Megérdemelt jutalomkönyvet és oklevelet vihettek haza. Köszönjük Gál Zoltán 1. b; és Zólyomi Kitti 1. a osztályos tanulók kedves versmondását, mely az ünnep fényét emelte! Emlék-plakettel búcsúztattuk el Mátyási Gábort, aki sok évtizeden át volt ezermester karbantartója az intézménynek. Nyugdíjba vonulásuk alkalmából emlék-plakettben részesültek pedagógus kollégáink: Marczinkáné Burka Éva és Laza Károly, akik sok évtizeden át tanították szépre, jóra az iváncsai gyermekeket. A búcsúzó nyolcadikosok közül Fejérpataky-díjban részesült Molnár Dominik tanulmányi eredményességéért és Kovács Johanna közösségi munkájáért.
2017.  június 15-én volt az utolsó tanítási nap. A gyerekeke osztályfőnökeikkel töltötték a délelőttöt, leadták a tartós könyveket, kipakolták a szekrényeket, összeszedték a hazavinni való holmikat. Miután a kisebbek hazamentek, a nyolcadikosok ünnepélyes külsőségek között elbúcsúztak. A tanári szoba ablaka alatt gyertyával a kezükben énekeltek tanítóiknak, tanáraiknak, majd átadták köszönetük jeléül a kistablót és a virágot. A pedagógusok megvendégelték a búcsúzókat, akik ma töltötték az iskola falai között utolsó tanítási napjukat.
2017.  június 14-én már korábbi évek hagyományaként a nyolcadikosok bolondballagást tartottak. Jelmezben érkeztek reggel, és a nap végéig úgy is maradtak. Az "a" osztály Hupikék törpikéi Törp-papa vezetésével színesítette a szüneteket. A "b"-sek vidám hangulatban énekeltek és vonultak. Jó volt látni, hogy igazi csapattá kovácsolódott mindkét osztály. A nagyszünetben megtartottuk utolsó havi értékelésünket, ezúttal mindkét tagozatnak együtt, a Főtéren.
2017. május 29 - június 14 között zajlanak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások. Egy napostól a három naposig, kerékpáros, vonatos és buszos utazással iskolán kívüli élményszerző utakat tettek meg a gyerekek pedagógusaink szervezésében. Köszönjük a csatlakozó szülők segítségét azokban az osztályokban, ahol tudták vállalni a felnőtt kíséret erősítését. Egy nagy közös galériát készítünk majd a készült képekből, miután az utolsó osztály is sikeresen lebonyolítja a programját.
2017. május 26-án Budapesten vettek részt röplabdásaink az Országos Strandröplabda Diákolimpián, először kipróbálva a röplabdának ezt a különleges formáját. Velencén gyakoroltak a verseny előtt egy keveset, s ehhez képest kiválóan szerepeltek: ötödik helyezést értek el. Gratulálunk a csapatnak, és Klapper Csaba tanár úrnak a felkészítésért!
2017. május 26-án a Szülői Szervezet rendezésében került sor a gyermeknapi programra. az osztályok menetlevelet készítettek, majd tanítóik, tanáraik kíséretében haladtak a feladatok helyszíneire. Az élő csocsó már tavalyról ismerős volt, de a többi feladat is élményt nyújtó, érdekes időtöltésnek bizonyult. Volt mocsáron házépítés, célba dobálós, gólzápor, tenyér-piramis, lufi-hordás, és más, ügyességi feladat. A nap meglepetése a hatalmas csúszda volt, melyet főleg a kicsik fogadtak nagy örömmel. Volt rendőrautó, bele lehetett ülni, a test és szellem is megmozgatásra került. Köszönet a szülőknek, akik a feladatokat kitalálták, az állomásokon levezették a versenyt, összesítettek, eredményt hirdettek, reggeliről és ebédről gondoskodtak, megvették, megfőzték, kiosztották. Szuper volt!
2017. május 22-én tartottuk az iskolai tornaversenyt. Idén jóval több gyermek készült a bemutatókkal, hiszen felmenő rendszerben ez már a sportág második tanéve volt. a lányok talajon, gerendán és szekrényugrásban, a fiúk talajon, gyűrűn és szekrényugrásban mérték össze tudásukat. Az ötödikes lányok közül összetettben legeredményesebbek Bula Viktória, Tóth Ramóna és Szabó Kincső. A másodikos, illetve 3-4-es korosztály dobogósait az eredmények között olvashatják. Köszönjük a versenyzők alapos felkészülését, a közönség szurkolását és Anita néninek az egész éves felkészítést!
2017. május 19-én beadtuk a pályázatot helyi Erzsébet-táborra, melyben 4 turnust jelöltünk meg. A turnusok 5 naposak, hétfőtől péntekig tartanak június 19-23; 26-30; augusztus 14-18; 21-25 napokon 8-16 óra között az iskolában. Minden turnusban a gyerekek kapnak Erzsébet-táboros pólót, napi négyszeri étkezést és játékos programokat. Egy nap kirándulós, 20 km-nél távolabbra utazunk, ott pedig tartalmas időtöltést szervezünk. Az előzetes jelentkezések alapján több mint 60 gyermek igényli a tábort. Május végén június elején értesülünk róla, hogy nyertünk-e. Ha igen, turnusonként napi 100 Ft-ot (azaz 5 napra 500 Ft-ot) kell beszednünk a jelentkezőktől és befizetni a pályáztatók felé.
2017. május 15-16-án az 1. a osztály vendégei voltak az óvoda Tudor Manói a matematika logikai műhelyből Gabi óvónéni vezetésével. Megcsodálták milyen okosak lettek a tavalyi óvodástársaik, s ügyesen oldottak meg logikai feladatokat, játékokat.
Másnap, május 16-án a Napsugár csoport és 3 Katica csoportos óvodásai látogattak meg bennünket magyar órán. Jenő bácsi fogadta őket az 1. a osztállyal. Vidám verseket, mondókákat tanultak, s megcsodálták a nagy elsősöket, akik elbűvölték a picurokat az olvasásukkal. Az óvodások is nagyon ügyesek voltak. Köszönjük a kicsik által készített ajándékokat! Tündéri tanítókkal szeretettel várjuk leendő elsőseinket szeptemberben!
2017. május 13-án a körzeti Aerobic Versenyen Kulcson szerepeltek az iváncsai gyerekek, iskolánk tanulói. Ezüst minősítést szerzett Gál Csepke és Varga Boglárka. Gál Enikő, Pósch Sára és Bodrogi Flóra szintén ezüst minősítésben részesültek. Paizs Kinga csapatban 2 arany, egyéniben ezüst minősítést érdemelt. Bodrogi Flóra egyéniben is ezüstösen csillog. Gratulálunk a csapat minden tagjának és Kata néninek a felkészítésért!
2017. május második hetében köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, dédiket. Az alsó tagozatosok tanítóik vezetésével dalokkal, versekkel készültek a műsorra, A virág mellé apró ajándékokat készítettek. A meghívottak gyönyörködtek gyermekükben, unokájukban, az arcokon megjelenő könnycseppek is erről tanúskodtak.
2017. május 3-án Szigetszentmiklóson mérkőzött röplabdás csapatunk, ahol harmadik helyezést ért el a vegyes korosztályú csapat, Csaba bácsi vezetésével. Gratulálunk nekik!
2017. május 3-án létrehoztuk a Fejérpataky - TV-t! Az alapítók végzős nyolcadikosok, akik terveink szerint 2 adást fognak készíteni tanév végéig. Az adások témája - természetesen - iskolánk programjai, diákok, pedagógusok, dolgozók, szülők. Célunk, hogy a külvilág számára betekintést nyújtsunk iskolai életünkbe, közelebb hozzuk a tőlünk távol állókat.
2017. április 28-án zajlott a tavaszi papírgyűjtés a Mesepalota óvodával közösen. Már korán reggel érkeztek a papírszállítmányok, melyek mérlegelés és felírás után a konténerbe kerültek. A délután folyamán szorgalmas gyerekek hozták be az otthon félretett papírkötegeket, majd a házakhoz is beköszöntek a további adagokért. A szülői autós szállítóeszközön kívül, hagyományos módon is érkezett a gyűjtött papír: kerékpáron, kiskocsin és talicskán is.  Köszönjük a szülők segítségét, a Diákönkormányzat tagjainak munkáját, Becker Péter és Tulipánné Pantya Csilla részvételét, a Vertikál partneri együttműködését!
2017. április 25-én tartották az alsó tagozatosok a Föld napját. Egész héten ebben a témában tevékenykedtek a gyerekek, készültek újra hasznosított dekorációk,  feladatokat oldottak meg. A pénteki eső miatt az aszfaltrajzokkal meg kellett várni a száraz járdát, hogy a délután folyamán elkészüljenek a rajzok. Az iskola előtti területen az első esőig gyönyörködhettek az arra járók a színes gyermekrajzokban. Ugyanezen a napon a hetedikesek kipróbálhattak egy új technikát rajzórán, ezek a képek is ebben a kollekcióban találhatók.
2017. április 22-én Budapesten mérkőztek röplabdásaink a VOLLÉ 2020 Röpsuli következő fordulóján. Az alsósokból álló MINI csapat első helyen végzett, a felsős GYERMEK csapat hetedik lett. Gratulálunk a résztvevőknek, és Csaba bácsinak a sikeres felkészítésért!
2017. április 20-án Mezőfalván voltak másodikosaink, Jenő bácsival a területi szavalóversenyen. Pálfi Attila első helyezést ért el, Kiss Alexandra második lett. Gratulálunk nekik!
2017. április 15-én Dunaújvárosban mérkőztek röplabdásaink a VOLLÉ 2020 Röpsuli következő fordulóján. Az alsósokból álló MINI csapat harmadik helyen végzett, a felsős GYERMEK csapat második lett. Gratulálunk a résztvevőknek, és Csaba bácsinak a sikeres felkészítésért!
2017. április 11-én került megrendezésre a kistérségi Nyuszi-kupa. Iskolánkat 49 gyermek képviselte, és szépen arattak az érmekből. (A részletes eredménylista az "eredmények" menüben olvasható. A szünet előtti utolsó napunk így nagyon mozgalmas volt, de megérte az erőbedobás mindenkinek. A tanító nénik kísérték, öltöztették, a szülők szárították a gyerekeket. Köszönjük a szülők bíztatását, Peidlné Kard Anita és Huszár Kata kollégáinknak a szervezést és lebonyolítást. 
 
2017. április 3-10-ig tartott Digitális Témahéten részt vett a 8. a osztály. A történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek tantárgyon belül a gyermekjogok témakörét dolgozták fel digitális technikával, csoportmunkában. Kipróbálták az Office365 lehetőségeit a csoportfelület kezelését, prezi és Forms megosztását, miközben tájékozódtak saját jogaikról. A projekt során készült prezentációkat egy külön oldalra tettük fel, mely a pályázat részét képezi. Először sikerült bekapcsolódni ebbe a témahétbe olyan technikákkal, amelyeket már fél éve próbálgatunk, alkalmazunk.
2017. április 4-én célba ért az alsó tagozatos szülők, diákok által összegyűjtött sok-sok kupak. Már 3. éve Kovács Viktória kislányának, Lettinek gyógykezelése érdekében tesszük mindezt. Nagyon boldogok, mert már előteremtődött a külföldi őssejt beültetés költsége. Sajnos ez csak az első lépés. A gyűjtés tovább folytatódik. Köszönöm mindenkinek az eddigieket, és bizakodva várom a folytatást!

Szokoli Attiláné Réti Mária
2017. március 31-én Rácalmáson rendezték a foci Diákolimpia körzeti döntőjét. A II. korcsoportos fiúk szépen szerepeltek, 2. helyen végeztek. Gratulálunk a csapatnak, köszönet a felkészítőknek, a csapatot helyszínre szállító szülőknek, szurkolóknak, kísérőknek!
2017. március 29-én Adonyban rendezték a körzeti foci diákolimpia elődöntőjét. Iskolánkat a 2. korcsoportos fiúk csapata képviselte. Összesen 3 győzelemmel es 1 döntetlennel első helyen jutottunk tovább a körzeti döntőre. Gratulálunk a csapatnak, köszönet a felkészítésért a testnevelőknek és a KSE-nek, a szülőknek a támogatásért, szurkolásért!
2017. március 28-án a Székesfehérváron rendezett megyei mezei futóversenyen szépen szerepeltek tanulóink. Az 1. Korcsoportos fiúkkal 3. helyezést értünk el csapatban. Sikeresen teljesítettek az 1. Korcsoportos lányok és a 2. Korcsoportos fiúk is. Szépen szerepelt egyéniben Szabó Flóra, Dénes Dániel, Szentes András, Terejánszki Noel és Polák Áron is. Gratulálunk a résztvevőknek, Peidlné Kard Anitának, Becker Péternek a felkészítésért, kísérésért. Köszönjük a szülői támogatás, bíztatást!
2017. március 21-én járási mezei futóversenyen voltak sportolóink Adonyban. Molnár Eliza ezüstérmet szerzett, Terejánszki Noel bronzérmes lett, Dénes Dani ezüstérmet nyert. Az 1-2. osztályos lányok harmadikak lettek csapatban, a fiúk pedig másodikak. A 3-4. osztályos fiúk elsők lettek csapatban. Mind a 36 gyereknek gratulálunk a szép teljesítményért és a kemény munkáért! Büszkék vagyunk rájuk. Külön köszönet a szülőknek a segítségért, Peidlné Kard Anitának és Becker Péternek a szakmai segítségért!
2017. március 19-én a IV. Pusztaszabolcsi Aerobic Versenyen szerepeltek az iváncsai gyerekek, iskolánk tanulói. A Csillag Csapat tagjaként arany minősítést szerzett Gál Csepke és Varga Boglárka 1. osztályos tanuló.
Szintén arany minősítést kapott a  Fitt Girls tagjaként Pósch Sára, Bodrogi Flóra 2. osztályos, valamint Gál Enikő 3. osztályos tanulónk.
Csapatban ezüst, egyéniben arany minősítéssel jutalmazták Paizs Kingát az 5. b-ből. Végül, a legifjabb egyéni versenyzőnk, Bodrogi Flóra, produkciójával az  ezüst minősítést hozhatta haza.
Felkészítőjük : Huszár Katalin és Ignáth Kata. Gratulálunk!
2017. március 14-én a délelőttöt az 1848-as forradalom 169. évfordulójára emlékezve töltöttük. Az alsósok kézműveskedtek, majd a Faluházban eljátszották a forradalom egyes eseményeit. Zászlókat helyeztek el a kopjafánál, és énekeltek. Amatőr videofilm örökítette meg az ünneplést. A felsősök csapatokba szerveződve feladatokat oldottak meg helyszíneken, majd egy interaktív előadás részeseiként nemcsak nézők voltak. Az előadás szereplői a képzeletbeli 20 éves találkozóra összeült özvegyek voltak, akik visszaemlékeztek az 1848-as márciusi eseményekre. Köszönjük a 6.a osztálynak és Szücs Marianna tanárnőnek a nem mindennapi élményt!
2017. március 13-án Baracson rendezték a járási sporttorna versenyt. Iskolánk az első két korcsoportban indított versenyzőket. Ez a sportág nálunk még nem nagy múltra tekint vissza, de annál lelkesebbek a résztvevők. A versenyen résztvevő 14 tanulóból hatan végeztek dobogós helyen, de mindenki megtette ami tőle elvárható volt. Gratulálunk a szép eredményhez a sportolóknak, és a sikeres felkészítéshez Peidlné Kard Anitának! Köszönjük a kedves szülőknek az utaztatásban vállalt közreműködésért és a szurkolásért!
2017. március 6-án kezdetét vette a hagyományos Fejérpataky-hét. Az emlékfalnál megemlékeztünk névadónkról, aki 160 éve született, és éppen ezen a  napon, 94 évvel ezelőtt halt meg. Tiszteletére ezen a héten tanulóink számos versenyen adtak számot tudásukról, megszerzett ismereteikről. Matematikából, környezetismeretből folytak versenyek, de összemérték a szép magyar beszéd, helyesírás, versmondás kedvelői is tudásukat. Felkerült a tavalyi Fejérpataky-díjasok táblája az emlékfalra. Az eredmények kihirdetésére pénteken került sor, az eredmények már láthatók a rovatban. A hét részletes programja.
2017. március 4-én az Adonyi Szent István Általános Iskola és AMI iváncsai tagozatának kortárstánc tagozatos növendékei a VI. Connector Nemzetközi Táncfesztiválon Amatőr Junior Modern/Kortárstánc kategóriában EZÜSTMINŐSÍTÉST szereztek, valamint elnyerték a zsűri különdíját a „Legtalálóbb zene junior kategóriában”. A csoport tagjai: Födelevics Elizabet, Gévay Anna, Hidán Csenge, Kovács Boldizsár, Kovács Johanna, Lajos Izabella, Orbán Bianka, Tóth Bence. Művészeti vezető: Füsi Gyöngyi. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!
2017. február 23-án Betűzgető címmel járási alsós helyesírási verseny volt Mezőfalván. Iskolánkból Vörös Korinna 3. a osztályos tanuló 4. helyezést, Vörös Thesszália Anna 4. a osztályos tanuló pedig 3. helyezést ért el. Gratulálunk nekik, és felkészítő tanáraiknak: Marczinkáné Burka Évának és Huszár Katalinnak!
2017. február 21-én a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban tartották a kistérségi angol verseny szóbeli fordulóját, melyre három nyolcadikos tanulónk is bejutott. A késő délutánba nyúló verseny végeredményét csak később tudhattuk meg: Szalai Levente 8. b osztályos tanulónk 3. helyen, Oláh Viktor 8. a osztályos tanulónk 10. helyen végzett. Gratulálunk sikerükhöz és Farkas tanár úrnak a sikeres felkészítéshez!
2017. február 17-én a hetedikesek rendezésében tartottuk a felsősök farsangját, melyre - a hagyományokhoz híven, idén is meghívták a negyedikeseket. Az osztályok bemutatói főleg táncos produkciók voltak, de megcsillantatta tehetségét Tóbiás Zsófi és "meglepetés-vendég" volt Handra Bálint, aki  fergeteges dob-előadásával kápráztatta el a jelenlévőket. Volt székfoglaló, limbó-verseny, és a tombolatárgyak is kisorsolásra kerültek. A rendezvény második része már a táncról szólt, közben pedig a büfé élénk forgalmat bonyolított. Mindenki jól érezte magát. Köszönjük a szülők segítségét a sütemények, szendvicsek készítésében, a lebonyolításban!
2017. február 10-én került megrendezésre az alsós farsang. A kicsik már egész héten lázasan készültek, szüleik segítségével tervezték a jelmezeket, gyakoroltak a fellépésre. A farsangi mulatság kezdetén jelmezes felvonulás, majd a csoportos produkciók következtek. Ebben az évben a legkisebbek és a legnagyobbak vállalkoztak osztálybemutatóra. Az 1. a osztály kisfarkas-falkája és az 1. b pinvin-tánca minden néző tetszését elnyerte. Ezt csak fokozta a 4. b vakmerően bátor kalózcsapata, mely zenés jelenetnek is beillett. A 4. a UV-táncos produkciója pedig megkoronázta az est hangulatát, mely folytatódott még tánccal, sütizéssel, üdítő-és szendvicskóstolóval. Köszönjük az anyukáknak a jelmezek, sütemények, szendvicsek készítését és a segítséget!
2017. február 5-én a röplabda csapatok megint sikeresen szerepeltek Csaba bácsi vezetésével. Köszönjük a szülőknek a szurkolást, a sok segítséget!
2017. január 31-én a hetedikesek kopácsolásától zengett a technika terem. Szorgos munka látványa fogadta a látogatót. Rézlemezzel dolgoztak a fiúk és lányok. Fúrták, csiszolták, illesztették, díszítették. Az első darabok már csaknem elkészültek, még az utolsó simításokra várnak. Végre van anyag, amivel dolgozhatnak. Köszönjük, Tankerület!
2017. január 26-án rendeztük meg alsósaink részvételével a Petőfi Sándor versmondó versenyt külön az 1-2. és 3-4. évfolyamosok számára. A versenyt már egyszer el kellett halasztani a sok megbetegedés miatt. Bár ezen a napon is volt, aki nem tudott eljönni, mégis szép számmal megjelentek az ünneplőbe öltözött gyerekek. Örömmel tölt el bennünket, hogy azok szülők, nagyszülők, akik megtehették, eljöttek a rendezvényre. Az IváncsaTV felvételei is láthatóak lesznek azok számára, akik nem lehettek jelen. Minden kis előadó alaposan felkészült, tévesztés alig-alig volt a szövegmondásban. A zsűri döntése az eredmények menüpontban látható. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanító néniket, akik részt vettek a gyerekek felkészítésében!
2017. január 25-27. között ásványkiállítás költözött intézményünk falai közé. A sok látnivaló eredetéről is sokat megtudhattak az érdeklődők. Nemcsak a lelőhelyek természeti környezetét mutatta be szemléletesen a szimpatikus előadó, hanem az ásványokkal kapcsolatos népi hiedelmekkel is megismerkedhettünk. Virtuális kalandozásunk egészen a dinoszauruszok koráig repített bennünket vissza időben, melyek maradványai a korszerű tudomány segítségével sokat elárulnak hajdani életükről.
2017. január 25-én zajlott az érdi tankerület által meghirdetett angol nyelvi verseny döntője. Iskolánk ebben az évben csatlakozott először ehhez a versenyhez. A három indulóból az írásbeli elődöntő után ketten döntőbe jutottak: Szalai Levente és Németh Arnold. A döntő már gyakorlati feladatokról, szóbeli megnyilvánulásról szólt. Gratulálunk a derekas helytállásért, melynek eredményeként Levente 6. helyezést ért el, Arnold pedig 7. helyen végzett.
2017. január 15-én röplabdásaink Dunaújvárosban nagyon szépen szerepeltek Klapper Csaba vezetésével. A több helyszínen és sok csapattal zajló gála eredménye egy első, két második, egy harmadik, egy negyedik és egy ötödik helyezés. A Vollé 2020 Röpsuli vasárnapi versenyére utazáshoz köszönjük az Önkormányzat és a Szülők segítségét!
2017. január 3-án megérkeztek a hetedikesek cserekönyvjelzői Horvátországból. Iskolánkból 4 osztály csatlakozott a Könyvtárostanárok által meghirdetett programhoz még októberben. Most 3 horvát és ismét 1 portugál iskola csoportjaival cseréltek a gyerekek könyvjelzőt. A partner-iskola diákjainak munkáiban  mieink gyönyörködtek, majd szétosztották egymás között, hogy rendeltetésük szerint egy-egy könyvben tegyenek hasznos szolgálatot.

Hatodikosok versei az ünnepre

A Fiúk verse:

Csengő, tele van a bendő…
Hóesés, ránk fér már egy elesés…
Táncolnak és mázolnak,
Erzsi, Piri műsort ad…
Pannácska is korcsolyázik,
Csillagszóró sziporkázik.
A fenyőfa egy fénylő fa,
Szálljon szeretet a házakra! 
Kérek egy süteményt
És egy nagy ölelést!

Frumitti

A habverő sziporkázik, A téli táj szikrázik. A szobában szól a csengő,
Szép havas már kinn az erdő.
A szobában áll egy fenyőfa,
Az egész szobát betölti az illata.
Elkészítenénk az összes süteményt,
És meg is ennénk…
A hópihék táncolnak, A medvék alusznak.
Kint tombol a hóesés,
Már várjuk a napsütést!

 

Dorcsenni

Mama sütött süteményt, Kalácsot is és lepényt.
Feldíszített fenyőfa, ajándékok alatta.
Odakinn a hóesésben
Hóemberünk táncol jókedvében.
A fák is vele táncolnak,
Gyönyörűen ragyognak. A karácsonyfa sziporkázik, Mellette az öcsém játszik.
És megszólal a száncsengő:
Itt az ajándékozási idő!

BibiSzimIzaBia

Kendő lebeg hóesésben,
Csengő cseng az ünnepségben.
 Az angyalok dalolnak, A bárányok táncolnak. Kinn a téren fenyőfa,
Szarvas száguld éjszaka.
Minden angyal sziporkázik,
Minden gyerek kint még fázik.
Finom meleg süteményt
Eszünk minden szentestén.

2016. december 21-én az utolsó tanítási napon kedves meglepetésben részesültünk: nagyszünetben a nyolcadikosok kedves angol-karácsonnyal leptek meg bennünket. Az órák után minden osztályban karácsonyi összejövetelt tartottak. Az 1. a osztály betlehemes műsorral kedveskedett  a szülőknek, vendégeknek. Ők előző nap az időseknek is előadták műsorukat, így kedveskedtek az otthon lakóinak, akiknek jólesett az apró gondoskodás, és  megvendégelték a gyerekeket.
A nap végén a felnőttek is tartottak egy ez évi utolsó összejövetelt. Nyolcadikos és ötödikes tanítványok köszöntője tette meghitté az eseményt, melyért köszönet illeti a gyerekeken kívül Farkas László tanár urat is!
2016. december 18-án advent utolsó vasárnapján már a kora délutáni órákban érkeztek a szülők, gyerekek és kollégák. 9 osztály pakolta ki a Főtéren elhelyezett asztalokra a gondosan előkészített portékát: asztaldíszeket, fenyőfadíszeket, süteményt. A kerámia szakkör is erre az alkalomra szorgoskodott ajándékozni valókkal. A hidegben is jöttek a vásárlók. 15.30 órakor meggyújtották a főtéri adventi koszorú negyedik gyertyáját, majd a Faluházban elkezdődött a karácsonyi műsor. A táncos, zenés produkciókban és a betlehemes műsorban jelenlegi és volt diákjaink szerepeltek a Jeges tánciskola, Szentes Edina, Kovácsné Becze Jolán és a Betlehem Singers jóvoltából. Az este hátralévő részében a Főtér még sokáig népes maradt, majd mindenki hazatért.
2016. december 7-én került megrendezésre a járási Mikulás kupa. 57 résztvevő közül 19 továbbjutó helyet szereztek meg az iváncsai gyerekek. 8 alkalommal a mieink csaptak elsőként célba, különösen ügyesek voltak a legkisebbek, az I. és II. korcsoport. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Részletes eredmények az "eredmények" menüpont alatt láthatók. Köszönjük a rendezvény szervezését és lebonyolítását Pedlné Kard Anitának és segítő társainak!
2016. december 6-án az alsó tagozatosok délelőtt a Faluházban a Rosszcsont Peti című mesejátékot nézték meg az óvodásokkal közösen a Faluházban. Az előadás végén már találkoztak a Mikulással, de neki az óvodásokhoz kellett előbb mennie. Nemsokára hozzánk is megérkezett. Végigjárta az osztálytermeket, meghallgatta a verseket, dalokat, furulyaszót, aztán kiosztotta az ajándékokat a gyerekeknek, akik megígérték, hogy ezután még jobbak lesznek. A nap képeit itt nézhetik meg.
2016. december 2-án a felső tagozatosok szervezésében zajlott a Mikulás-buli. Minden osztály Dök-ösei, és segítőik árulták a tombolát, nagyszünetekben pedig zajlottak a megbeszélések. A szülők küldték, hozták a szendvicseket, süteményt, Becker Péter bácsi pedig segítőivel a részletekre ügyelt. Hamarosan fergeteges hangulat alakult ki, a tánc mellett klassz játékok emelték a hangulatot. Képek itt láthatók.
2016. november 26-án a Vollé 2020 Röpsuli Székesfehérvárott rendezte őszi fordulóját. Szuper mini és mini csapatunk második, gyermek csapatunk első lett. Az ellenfelek között székesfehérvári, esztergomi, pusztaszabolcsi, tatai, cecei iskolák csapatai voltak. Gratulálunk a csapatoknak és Csaba bácsinak! Köszönjük az önkormányzati buszt, mely elősegítette az utazást!
2016. november 25-én a Szülői Szervezet gyümölcsnapot szervezett. Ez a hét az egészségmegőrzésről szólt. Veszeli Józsefné védőnő és Kaliczné Barta Györgyi szervezésében zajlottak a foglalkozások, ahol a felsősök gyarapították tudásukat a helyes táplálkozásról, a káros szenvedélyekről és a nemiséggel, szexualitással kapcsolatos témákról. Péntek reggel korán érkeztek az anyukák, szorgos kézzel pucolták, szortírozták a finom gyümölcsöket, hogy minden gyerek feltöltődjön vitaminnal mire jön a hideg idő. Nagyon köszönjük!
2016. november 18-án az iváncsai uszodában 12 órás úszóversenyen vettek részt diákjaink. A hagyományos rendezvény szervezője az Örökmozgó Egyesület, segítői a lebonyolításban önkéntes szülők, dákok. Az iváncsai Nyugdíjas Klub pedig a finomságokról gondoskodott a tőlük már megszokott szeretette. Köszönjük!
A rendezvény képei itt láthatók.
2016. november 15-16-17-én az alsó tagozaton tartottunk nyílt órákat, a felsőben november 15-16-án nyílt napokat. Köszönjük a kedves szülőknek, hogy éltek a lehetőséggel, és meglátogattak bennünket, megnézték gyermeküket osztályközösségben, tanórai környezetben. Aki nem tudott szabadságot kivenni, vagy nem volt alkalmas az időpont, máskor pótolhatja. A "szigorú házirend" ellenére van lehetőség, hogy igazgatói engedéllyel szülő órát látogasson. A kérelmet 5 nappal korábban írásban kell benyújtani, megjelölve a tanóra helyét és idejét.
2016. november 10-én a 7-8. osztályosok egész napos kiránduláson vehettek részt Bűvösvölgyben, a Médiaközpontban. Egy hónapos felkészülés előzte meg a programot, mely egész napra szóló élményteli tevékenységet biztosított a gyerekeknek. A 47 diák 5 csoportban, 5 helyszínen szimpatikus animátorok segítségével alkotott: rádióadást, hírműsort, újságot, internetes tartalmat, szituációs filmet készítettek. Máskor is szívesen elmegyünk ide!
2016. november 10-én az alsó tagozaton is kihirdetésre került az októberi hónap diákja cím. Az iskolagyűlés előtt átadott díjakat büszkén vették át az arra érdemesek, példát szolgáltatva a többieknek, hogy érdemes igyekezettel végezni az iskolai feladatokat. Délután az iskolai mesemondó versenyen ügyeskedtek a legkisebbek, akik közül a legjobbak fogják iskolánkat képviselni a területi versenyen november 18-án. Szurkolunk nekik!
2016. október 25-én az iváncsai és környékbeli diákok kéttusa (duatlon) kupán vettek részt. Az uszodai program csőtörés miatt kicsit késve indult, de a szűkösebb öltöző sem zavarta a vállalkozó kedvűeket. A vízi program után a szárazföldön is jól teljesítettek a gyerekek, sok érem talált gazdára ezen a délutánon!
2016. október 21-én az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére a 8. évfolyam a Terror Háza Múzeumba látogatott, az 5-7. évfolyam forradalmi helyszíneken mérhette össze tudását, ügyességét, melyről menetlevelek tanúskodnak. Az alsó tagozatosok az ünnephez kapcsolódó kézműves műhelyekben alkottak. Október 23-án a községi ünnepélyen több pedagógus és diák jelenlétével képviselte iskolánkat. Köszönjük a színvonalas előadást a Vasas Néptáncegyüttesnek és Mészáros Elek Jánosnak, a "60 év, hatvan kép" kiállítást Bircsák Lajosnénak!
2016. október 15-én első tanítás nélküli munkanapunkon a 3.b osztályban bemutató órán vett részt a nevelőtestület. Molnárné Szentmihályi Brigitta vezetésével mutatták be a gyerekek, hogyan tudnak a mesék világában eligazodni. Ügyesen oldották meg a gyerekek a mesékhez kötődő játékos feladatokat, egyéni és csoportos munkában dolgoztak. Köszönjük, hogy ezt az órát együtt tölthettük! A gyerekek az óra után hazamentek, a nevelőtestület pedig folytatta a munkát, mely a tapasztalatcseréről, együtt gondolkodásról szólt.
2016. október 14-én a Fejérpataky Szülői Szervezet játékos délután keretében rendezte meg a hagyományos Csibeavatót, melyen az első osztályosok befogadása történt a Fejérpataky-s diákok közösségébe. A feladatokat minden kisdiáknak sikerült megoldania, a vidám hangulatban eltöltött órák után élményekkel gazdagodva tértek haza. Köszönjük a szülők részvételét a szervezésben és lebonyolításban, valamint Kovács Boldizsár, Szalai Levente és Bula Bence hang-technikusok közreműködését! Képek itt láthatók.
2016. október 7-én a Faluházban író-olvasó találkozón vettek részt az alsó tagozatosok közül a nagyobbacskák. Bosnyák Viktória írásainak ismerői örömmel találkoztak az írónővel, aki a mai gyerekek számára hozza közel az olvasás élményét. Az előadást gyermekszereplőkkel készített megfilmesített részletek tették még érdekesebbé. Köszönjük Rónyainé Mayer Piroskának az élményteli délután megszervezését!
2016. október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk. Az 5. b osztály iskolarádiós műsorával kezdődött a nap, mely a 167 évvel ezelőtti eseményeket idézte. Elhangzottak a halálra ítélt tábornokok  utolsó üzenetei az életben maradottaknak, átéreztük a példás áldozatvállalást, a megalázottságot felülmúló emberi tartást, önérzetet, önzetlenséget. Köszönjük a műsort Farkas László tanár úrnak, a közreműködést az 5. b osztálynak és Laza Károly tanár úrnak!
2016. október 3-án az iváncsai Helytörténeti Gyűjtemény vendégei voltak nevelőtestületünk tagjai.   Vicze Magdolna régész, a Matrica Múzeum igazgatója tartott számunkra érdekes ismertetőt a környékbeli ásatásokról az egyedi bronzkori leletekről, melyek Bircsák Lajosné Éva munkájának köszönhetően már lajstromozottak, és megtekinthetők a többi értékes gyűjtött anyaggal együtt. Minden évben tanítványainkkal ellátogatunk ide, helytörténeti vetélkedőn is összemérhetik tudásukat. Az előző tanév legjobbjai nyár elején Ozorán és Simontornyán kirándulhattak. Nevelőtestületünk új tagjai is megcsodálhatták ezt a különleges gyűjteményt, és Tatár Szilvia polgármester asszony jóvoltából megkóstolhatták a híres iváncsai pompost, melyet édesanyja, Terike sütött nekünk. Köszönjük!
2016. szeptember 27-én a dunaújvárosi tankerületből 50 iváncsai gyermek vehetett részt a Fejér megyei sportnapon a Diáksport Szövetség szervezésében. Az autóbusz délelőtt vitte a helyszínre a résztvevőket, akik a rendezvényen több sportággal ismerkedhettek, kipróbálhatták ügyességüket a játékos feladatok megoldása során. Kora délután, jó hangulatban, élményekkel gazdagodva érkeztek haza. Kísérőik Peidlné Kard Anita és Becker Péter voltak.
2016. szeptember 23-án (a hulladékgyűjtés világnapján) került sor az őszi papírgyűjtésre, melyet hagyományosan az óvodásokkal együtt szerveztünk. Már kora reggel érkeztek a kisebb-nagyobb szállítmányok, melyek mérlegelést követően a konténerbe kerültek. Köszönjük a felnőtt segítséget, mely a váltásban jelen lévő DÖK ügyeletesek munkáját könnyítette meg. A délután folyamán a felső tagozatosok hozták az összegyűjtött papírt kiskocsival, talicskával, kerékpárral. Jó érzés volt látni az összefogást, egymás segítését!
2016. szeptember 23-án kedves meghívás érkezett a Mesepalota óvodából, elsőseink egy fúvóskoncerten vehettek részt a Faluházban. A kistérségi Bandy-Band zenészei mutatták be hangszereiket, játszottak ismerős és kevésbé ismerős dallamokat a kicsiknek. Elsőseink örömmel vettek részt ismerős óvó nénik és régi óvodástársak társaságában a rendezvényen, köszönjük!
2016. szeptember 1-én tanévnyitóval kezdődött a nap. Kicsik és nagyok ünneplőben érkeztek. Mindkét első osztályból bátran mondták verseiket az arra vállalkozók. A legkisebbeket megismerhettük, mert nevük elhangzása után érkeztek az üdvözlő ajándékért, melyet tanítóik készítettek számukra. A rövid ünnepség végén a nyolcadikosok kísérték be osztálytermükig az elsősöket. Valamennyi diák számára kedves meglepetés, hogy nyáron a Fejérpataky Szülői Szervezet egy ragyogó bringatárolót készíttetett. Köszönjük!